Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

zold turmix


ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban

Mi is a zöld turmix?

Zöld levelek: aminosav-, fehérje-, rost-, klorofill- és ásványi anyag -tartalmuk miatt a bolygón fellelhető legjobb lúgosító élelmiszerek. Ha zöld turmixokkal egészítjük ki étrendünket, szervezetünket lúgosan és egészségesen tarthatjuk.

ZÖLDTURMIX, NEM BAJ HA RÁSZOKSZ!

 Fogyasztása a következő kockázatokkal és mellékhatásokkal járhat: duzzadó életerő és energia egész nap; lecsökkent alvásigény; ragyogó bőr, haj és körmök; belső szervek vitalizálása, látásjavulás és pozitív világszemlét.

 Az élénkzöld „kotyvaléknak”kifejezetten kellemes illata van! Több mint, jóízű! Nem túl édes, nem túl keserű, a legszokatlanabb íz, amit valaha éreztél, és csupán egyetlen szópár illik rá: tömény frissesség!

Az ízletes, zöld turmixok elkészítése egyszerű, és fogyasztásukkal hozzáférünk a zöld levelű növények gyógyító erejéhez. Akármilyen étrenden is élsz, ha mellette rendszeresen iszol zöld turmixokat, akkor jelentős mértékben javíthatsz az egészségi állapotodon.

A zöld turmixok 60% -nyi bio zöld levelet és 40 %-nyi bio gyümölcsöt  tartalmaznak.

A zöld turmixok könnyen emészthetőek. A felszívódásuk szó szerint már a szájban elkezdődik. A zöld turmixok a préselt levekkel ellentétben teljes élelmiszerek, mivel rosttartalmuk megőrződik! A rostfogyasztás fontos a gyomor-és béltraktuson keresztül történő kiválasztás szempontjából.

A zöld turmixokat minden korú gyermek szereti. Természetesen az Ő esetükben óvatosnak kell lennünk és a turmixok mennyiségét csak lassan fokozatosan szabad növelni, hogy a gyermek szervezete hozzászokhasson a folyékony formában fogyasztott nagy tápértékhez.

Ez a varázslatos ital bárki számára és bármelyik országban elérhető = SÓKER ZÖLDTURMIX BÁR, 1066 Budapest, Mozsár u. 7   

Kezdd el megfigyelni, milyen ételtől érzed magad valóban jól, milyen táplálék válik valóban az egészségedre! Alakítsd ki azt a táplálkozást, ami számodra a legjobb, hiszen Te vagy önmagad legkitűnőbb szakértője. PRÓBÁLD KI AZ EGYIK ÉLTETŐ ZÖLDTURMIXUNKAT (ZÖLD GORILLA, VITA GREEN vagy SÓKER ZÖLDTURMIX)

 

A varázslatos Zöldek!

A növényeknek hihetetlenül erős szerkezetük van. A cellulóz, ami a növények fő alkotóeleme, a világ egyik legerősebb molekuláris szerkezete. A zöld levelekben több a tápanyag, mint bármely más ételcsoportban, de az összes tápanyag a növények sejtjeiben van elraktározva.  Ahhoz, hogy a sejtekben található összes értékes tápanyaghoz hozzájussunk, a sejtfalat át kell törni. Ezeknek az erős sejteknek az áttörése, azonban nem könnyű feladat. Ez az oka, hogy alapos rágás nélkül nem tudjuk a tápanyagszükségletünket e zöld levelekkel kielégíteni.

Ahhoz, hogy hozzájuthassunk a sejtekben tárolt előnyökhöz, krémes állagúra kell összerágni a leveleket. Ráadásul ahhoz, hogy meg is emésszük az így kiszabadított ásványi anyagokat és vitaminokat, a gyomorban lévő gyomorsavnak nagyon erősnek kell lennie, 1 és 2 közötti pH-értékűnek. Ez a két feltétel alapvető ahhoz, hogy a zöldekben található tápanyagok felszívódhassanak. Az elfogyasztott zöld levelek egyedi aminosavak formájában szolgáltatják szervezetünk számára a fehérjeforrást. Ezeket az aminosavakat a szervezet könnyebben hasznosítja, mint az összetett fehérjéket.

Megfelelően váltogatva a zöld leveleket, szervezetünk valamennyi, számára szükséges fehérjéhez hozzájuthat. A növényi fehérje valójában a létező legegészségesebb fehérje!


Miért turmixoljuk a zöld levelűeket a RevoBlend-del?

A turmixolás hasonló a rágáshoz, ezért a turmixolt ételek fogyasztása drámai javulást hozhat egészségünkben. A nagy sebességű turmixgépben az ételdarabok olyan apróra törnek, hogy tökéletessé válnak a felszívódáshoz.

Az eredmény: az étel nem marad olyan sokáig a gyomorban, hanem gyorsan a vékonybélbe kerül. Így a gyomornak kevesebb sósavat kell termelnie. A turmixolás tehát energiát spórol meg a szervezet számára, és magas életkorunk ellenére is biológiailag viszonylag fiatalok maradhatunk.
A RevoBlend a hagyományos turmixokhoz képest 38 000 pörög percenként! Ezáltal még pépesebbé tudjuk turmixolni ezeket a varázslatos zöldeket.

A ZÖLD ITALOK RENDSZERES FOGYASZTÁSA:

  • növeli a gyomorsavtermelést, és ezáltal jó hatással van az egészségre
  • elősegíti az értékes tápanyagok jobb felszívódását
  • csökkenti a fertőzések és élősködők megjelenésének valószínűségét
  • hozzájárul az allergiákból való gyógyuláshoz
  • általános egészségjavuláshoz vezet

A mindössze egy hónapig tartó, rendszeres zöldturmix-fogyasztás hatására a roseburgi kísérletben [2005-ben Oregon állam Roseburg városában egy kisebb csoporton, Dr. Paul Fieber közreműködésével végzett kísérlet a zöld italok fogyasztásának a gyomorsav-termelésre gyakorolt hatásának vizsgálata] résztvevők a következő javulásokról számoltak be:

  • megnövekedett energiaszint
  • kedélyállapot javulása
  • stabilabb vércukorszint
  • az álmatlanság elmúlása
  • asztmás rohamok teljes elmaradása
  • a korábban rendszeresen jelentkező premenstruációs szindróma (PMS) tüneteinek megszűnése
  • könnyebb és gyakoribb székürítés - lazább széklet
  • erősebb körmök
  • kávé iránti vágy csökkenése
  • jobb nemi élet
  • bőrtisztulás

Napfény folyékony formája avagy a klorofill

A klorofill lényegében folyékony napenergia. Nem létezhetne élet  napfény nélkül, és nem létezhetne élet klorofill nélkül. A sok klorofill fogyasztása olyan, mintha szerveinket napfényben fürdetnénk meg.
Valamennyi szervünket pucolja és gyógyítja, sőt el is tudja pusztítani a legtöbb kórokozó baktériumot és gombát, valamint a daganatsejteket.
Ahhoz, hogy egészségesek legyünk a belünkben lévő baktériumoknak 80-85% -ának jó baktériumnak kell lennie. Ezek a „jó” baktériumok oxigén jelenlétében szaporodnak és életben maradásukhoz is oxigénre van szükségük. Ha nincs elegendő oxigén a sejtekben akkor a „rossz” baktériumok veszik át a helyüket és azok kezdenek el szaporodni. A klorofill ősidők óta szolgál csodálatos gyógyítóként. Jelentős mennyiségű oxigént hordoz magában ezért nagy szerepet játszik a „jó” baktériumok támogatásában.    
Minél több klorofillt eszünk, annál egészségesebb lesz bélflóránk, és így mi magunk is. Mivel a zöld levelek a klorofill egyik fő forrása, nehéz jobb módot találnunk a klorofill bevitelére, mint a zöld turmixok rendszeres fogyasztása.

A klorofill csodálatos, jótékony hatásai:

  • javítja a vérképet,
  • segít a rák megelőzésében,
  • asat juttat a szervezetbe,
  • lúgosít, közömbösít számos táplálékkal a testbe bevitt mérget,
  • enyhíti a vérszegénységet,
  • tisztítja és szagtalanítja a beleket,
  • segíti a máj tisztulását,
  • enyhíti a májgyulladást,
  • jótékonyan hat a menstruációra,
  • fokozza a tejelválasztást,
  • gyorsítja a sebek gyógyulását,
  • tisztítja és erősíti a fogínyt, megszünteti a kellemetlen szájszagot,
  • javítja a lábak vérkeringését,
  • enyhíti a visszeresség okozta panaszokat,
  • csökkenti a gyulladásos eredetű fájdalmakat,
  • javítja a látást.

 
Miért van szükségünk a rostokra?

A rostok fogyasztásának elsődleges célja a kiválasztás. Rostok nélkül a teljes kiválasztás szinte lehetetlen. Az emberi test úgy épül fel, hogy a benne lévő mérgező anyagok többsége, beleértve az lehalt sejtek millióit is, naponta az emberi szervezet „csatornarendszerébe”, a bélbe kerül. A szervezetnek azért van szüksége rostokra, hogy ezt a hulladékot kiválaszthassa.

Az elemi rostok két fő típusát különböztetjük meg:

  1. A vízben oldható rostokat. Ezek a gyümölcsökben, babfélékben, borsófélékben, zabkorpában és különösen nagy mennyiségben a chiamagban találhatunk.
  2. A vízben nem oldható rostok elsősorban a zöld levelekben, a zöldség héjában, a diófélékben, a magokban, a babfélékben és a gabonák héjában találhatók.

A vízben nem oldható rostok nagyító alatt úgy festenek mint a szivacs és valóban úgy is szolgálnak bennünket. Minden darabkájuk saját tömegük többszörösét képes méreggel teleszívni. Fontos tehát megértenünk, ha nem fogyasztunk elegendő rostot akkor sokkal több hulladékot halmozunk fel, mint amennyit a szervezetünk kezelni képes. Nagyon sok tagadhatatlan bizonyíték áll rendelkezésünkre a rostok gyógyító tulajdonságairól.

Néhány közülük:

  • a rost javítja a szívbetegek erőnlétét,
  • csökkenti a vér koleszterinszintjét, ami csökkenti a koszorúérbetegségek valószínűségét,
  • kivédik bizonyos típusú rákbetegségek létrejöttét, csökkentik a rákbetegség kialakulásának valószínűséget, megkötik a karcinogén – rákokozó – anyagokat,
  • csökkentik a cukorbetegség kialakulásának esélyét, és enyhítik a már kialakult cukorbetegség tüneteit,
  • stabilizálják a vércukorszintet, mert lassítják a cukor felszívódását,
  • erősítik az immunrendszert,
  • egészségesen tartják beleinket, megszüntetik a székrekedést, és rendszeres székletürítést biztosítanak,
  • kivédik az epekőképződést,
  • előmozdítják a fogyást, és csökkentik a túlzott étvágyat,
  • megkötik a felesleges ösztrogént,
  • megelőzik a fekályképződést.

Az elégtelen rostfogyasztás a korai öregedés legfőbb oka!


Lúgosítás zöldekkel. Mi minden befolyásolja szervezetünk Ph egyensúlyát?

Szervezetünk sav-lúg egyensúlyát nem csupán táplálkozásunk befolyásolja. Stressz hatására is savas anyagok maradnak testünkben. Ezért bármely tevékenység, ami megnyugtató és pihentető hatású, lúgosabbá teheti szervezetünket.

Néhány tényező, ami lúgosító hatású lehet:

  • mosoly,
  • ölelés,
  • nevetés,
  • megnyugtató zene,
  • kölyökállat látványa,
  • elismerés vagy áldás,
  • laza masszázs,
  • tiszta környezetben tartózkodás,
  • kirándulás,
  • játszó gyerekek látványa,
  • kertészkedés,
  • éneklés,
  • zenélés,
  • baráti beszélgetés,
  • zöldre festett szobában tartózkodás; és még sok egyéb.

Egyszerűen lehetetlen fenntartani a lúgos pH-t nagy mennyiségű, sötétzöld levél elfogyasztása nélkül. Ez konkrétan napi 0.5 -1 kg mennyiséget jelent. Egyesek úgy próbálják fenntartani a normális pH-egyensúlyt, hogy olyan táplálék-kiegészítőket esznek, amelyek por alakban tartalmaznak zöldeket. Bár ez sokkal jobb, mintha sült krumplit ennének, de a friss, zöld levelű növények fogyasztása ezerszer jobb, mert a táplálék-kiegészítők feldolgozott élelmiszerek, amelyeknek megváltoztatták a tápanyagtartalmát, és ettől a bennük lévő tápanyagok minősége bizonyos szempontból hatalmasat zuhant.
A zöldek fogyasztásának lehetőségei közül messze a zöld turmixok iszogatása a győztes, mert ezek teljes értékű táplálékok, frissek, élők és elkészítésük csak pár percet vesz igénybe.


Az egészséges, vegyszermentes termőföld

Bármilyen furcsán is hangzik, egészségi állapotunk nagyrészt annak a földnek a minőségétől is függ, amelyikben ételeink megteremnek. Az iparszerű mezőgazdaság és a biogazdálkodás között a fő különbség,hogy míg az ipari mezőgazdaság a növényeket igyekszik táplálni, addig  a biogazdálkodás a termőtalajban lévő mikroorganizmusokat. Ahogy az emberek sem élhetnek élelmiszerek helyett vegyszereken, ugyanúgy a talajban lévő mikroorganizmusok sem maradhatnak életben, ha műtrágyával táplálják. Az elfogyasztott növények révén olyan esszenciális tápanyagokhoz jutunk, amelyeket a talajban elő mikroorganizmusok hoztak létre. Minél több a talaj szerves anyag - avagy humusztartalma, annál táplálóbb az azon termett növény.

A termőtalaj minősége tehát közvetlen módon és azonnal kihat a növényeket elfogyasztó emberek és állatok egészségére. Vegyszerekkel nem lehet sikeresen gondozni a termőtalajt, mert „a biológia nem azonos a kémiával”. A műtrágyákban ugyanis nincsenek élő enzimek, amelyek pedig minden termőtalaj legértékesebb minőségét adják. A termőföldben található enzimek képesek valamely alkotóelemből egy másik alkotóelemet létrehozni, amennyiben az a „biológiai” átalakítás a növénynek a javára szolgál.

A műtrágyák nem képesek gazdagítani az élő talajt, csak árthatnak neki, sőt tönkretehetik, ami a növényekre, állatokra és az emberre nézve végzetes következményekkel járhat.
Tehát ezért is fontos, hogy aki megteheti az biogazdálkodásból vásárolja meg a zöld turmixba a hozzávalókat!
 


Victoria Boutenko: A Nyers Étel Csodája, Bioenergetic Kft., 2011

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Sóker Kristálysóbarlang és Sóterápiás szaküzlet

Cím: 1066 Budapest, Mozsár u. 7.
Telefon és fax: +36 1 312-1646
Email: info(kukac)soker.hu

Nyitvatartás:       
H-P: 10-20 óráig
  Sz: 10-16 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Himalája só - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon