◄ Vissza

19:00 - Török Tilla & Nagy János /Afronauta/ meditatív koncertje

KategóriaKoncert, zeneterápia
Dátum 2018. December 14., Péntek 19:00

Nagy János /Afronauta/

"Egy családi tragédia következtében elvesztettem édesanyámat, ezt követte a Gyulai nevelőintézet, ahol hamar fény derült a zenei tehetségemre. A zene volt az egyetlen kiút abból, amit édesapánk tett anyánkkal. Négyen osztozkodtunk e fájdalomban, 2 nővérem és volt egy kis húgunk, aki sajnos nem élte meg a fél éves kort…

Kezdetben klasszikus dob mozgatta a fantáziámat mivel elég sok düh kavargott az elmémben, amit ki tudtam nyilatkoztatni a metál stílusban, majd a latin világ felé fordultam, amiben megízlelhettem ritmusok nagy játszóteretét.

A nehézkes gyermekkorom és állami gondozott múltamnak köszönhetően megerősödtem és rátaláltam az egyetlen eszközre, ami kiszakíthatott mindebből.

22 éves koromban felköltöztem Budapestre 2 kongával, egy utazóval és rengeteg reménnyel, ami idővel meghozta a gyümölcsét. Rászántam magam és kiültem utca zenélni, hogy az álomhangszerre legyen elég pénzem.

Nem telt el sok idő és IGEN, a kezemben foghattam az első Handpanem, amivel folytathattam egy másik álmom beteljesedését, ami úgy szólt: „Tudom, hogy egyszer valaki hall bennem valami többet”.

Ez így is történt. Az Allianz Hungary Zrt. minden évben megrendez egy „közös Jövőnk című előadássorozatot, amin részt vehettem. Csodálatos megtiszteltetés volt és nagy lehetőség kapcsolatteremtésre.

Azóta ezzel a hangszerrel próbálom jobbá tenni a világot."

 

Török Tilla

 

török tilla2


Nagy Jani afronauta mellett most Török Tilla a folk- és világzenei élet egyik sokoldalú, multiinstrumentalista képviselője is részt vesz  a koncerten. A Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett mesterdiplomát népi hegedű szakon, emellett kobzon, tilinkán és sazon is játszik. A közönség énekesnői kvalitásairól is ismerheti. Az Ég igérő fa zenés-táncos daljáték női főszereplője, három évig a Holdviola zenekar frontembereként tevékenykedett, valamint szimfónikus produkciók rendszeres meghívott énekes előadója. Saját zenekara, a Török Tilla Folk Experience, mely a magyar és a sztyeppei népek népzenéjéből táplálkozó elemi erőt ötvözi a jelenkor dinamizmusával. 2015 óta minden évben meghívják Közép-Ázsia legnagyobb folk és kortászenei fesztiváljára a "The Spirit of Tengri" - re, emellett többször turnézott már az Egyesült Államokban, Kanadában, Norvégiában és Európaszerte. Az idei Kurultajon a világhírű Huun Huur Tu együttessel adott koncertet zenekarával. Napkeletről című legújabb lemezének magyar népzenei anyagát egzotikus, keleti hangzásvilág jellemzi különleges hangszereléssel fűszerezve. Az albumon közreműködő kiváló vendégzenészek mellett Radik Tyulyush tuvai torokének mester hangja is megszólal. A Török Tilla Folk Experience következő turnéállomása Törökország, majd Ausztrália lesz.
 
A belépő ára 3500 Ft / fő
 
Kérjük, hogy legkésőbb 18:50-ig érkezzetek meg. A koncert elkezdését követően már nincs lehetőség csatlakozni.
 
A korlátozott férőhely (max.16 fő) miatt előzetes bejelentkezés szükséges. Jegyek elővételben kaphatók a Sóker Sóbarlang és Relax központban.
 
Jegyfoglalás: 06-1-312-16-46-os telefonszámon, vagy emailen az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
 

Összes dátum

  • 2018. December 14., Péntek 19:00

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Sóker Kristálysóbarlang és Sóterápiás szaküzlet

Cím: 1066 Budapest, Mozsár u. 7.
Telefon és fax: +36 1 312-1646
Email: info(kukac)soker.hu

Nyári nyitvatartás augusztus 31-ig:      

H-P: 10-20 óráig
  Sz: 10-13 óráig

08.19.-én hétfőn üzletünk és sóbarlangunk 10-13 óráig nyitva tart!

  Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon