◄ Vissza

17:00 - Perui Szent Kakaó Ceremónia

KategóriaMeditáció
Dátum 2020. November 22., Vasárnap 17:00

Perui Szent Kakao Ceremónia

 

 

a SÓKER Sóbarlang & Relax Központ, a CacAum - A ceremoniális Kakaó és Julia Chants szervezésében 

 

 

Hatalmas öröm számunkra, hogy a gyógyító, szívet nyitó, önfeledt, örömteli együttlétet támogató Kakaó Szertartáson szolgálhatjuk a közösséget a zenénken keresztül, a mantrák és gyógyító dalok közös éneklése által. 

 

Derű, egység, feloldódás. A Kakaó Szertartás olyan hely, ahol a Csendnek tere van és a Lélek virágzásnak indul. Gyógyulunk. Meghitt, szent térben ünnepelünk.

 

FONTOS: hozzátok magatokkal kedvenc bögréteket.

 

Biztonságos Teret kapsz, hogy kísérletezz, felfedezd és kiáraszd kincseid, csilingelő kacajod, lágy éneked, örömteli táncod. Szeress, láss, csodálj, utazz velünk !

A kakaó beindítja a kreatív folyamatokat, betekintést enged belső világunkba, általa közelebb kerülhetünk önMAGunkhoz. Úgy is szokták emlegetni, mint az "Emelkedés Itala". Évezredek óta rituális italként fogyasztották a mai amerikai területén élt-élő ősi kultúrák és hála az Asáninka törzs áldásos szolgálatának mi is részesülhetünk ebből a csodából. Fontos megemlíteni az estének otthont adó helyszínt is ahol a ceremóniát tartjuk, ugyanis különleges kíváncsisággal várjuk milyen élményeket tartogathat számunkra amikor a Kakao szent szelleme találkozik a térben és a bennünket is átjáró sókristályokban rejlő ősi bölcsességgel és rengeteg jótékony hatással.

 

Részvételi díj 9000 forint.

 

A férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges!!

 

Telefonon +36/ 1 312 1646 Vagy emailben az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen

 

Már nagyon várjuk a közös együttlétet!

 

Julcsi & Beni & meglepetés vendég

 

A Kakaóról és a ceremóniára való felkészülésről:

A Szertartáson használt Kakaó a híres perui Criollo faj, amelyet az asáninka perui törzs szüretel és csomagol, hogy hozzájáruljanak az emberiség emelkedéséhez. Ez a törzs Földanya mélységes szeretetében és tiszteletében él, elsődlegesen növénytermesztéssel foglalkoznak, a biodiverzitást és fenntarthatóságot szem előtt tartva. A Kakaó azért is nagyon különleges, mert a szándék amivel ezek az emberek bánnak vele, a kezdetektől fogva tiszta, szeretetteljes. Ez a Kakaóbab megőrizte természetes összetevőit, mivel egyáltalán nem vetik semmilyen vegyszeres vagy hőt használó eljárás alá. Egy erjesztési folyamaton megy csupán keresztül a kakaóbab annak érdekében, hogy aktiválódjanak bizonyos természetes összetevői, és ezzel kialakuljon az ízprofilja. Végül kiteszik a napra, kiszárítják, és összetörik, mind a hagyományos évszázados eljárás szerint.

 

Hatóanyagok és hatás:

 

100 gramm nyers kakaó bab, 10 gramm flavonoidot (gyógyhatású vegyület) tartalmaz, amely egy elképesztő 10%-os arány. Kutatások szerint a kakaóban lévő antioxidánsok rendkívül könnyen és tartósan beépülnek az emberi anyagcserébe.

A nyers kakaó az elsődleges forrása a magnéziumnak, amelyből mai civilizáció embere súlyos hiányt szenved. A magnézium az egészséges szívműködés legfontosabb ásványa. Kulcsfontosságú szerepe van abban, a glükózból az agyi idegek számára energiát termeljünk. Megfelelő magnézium bevitellel az agy elképesztő tisztasággal és fókuszáltsággal tud működni.

 

A kakaóban szerotonin, dopamin, anandamid és feniletilamin (PEA), négy jól ismert ingerület-átvivő (neurotranszmitter) található, amelyek a boldogság és örömteli pillanatok érzéséért felelnek, segítenek a depresszió enyhítésében.

 

A PEA és az anandamid (boldogság-hormon) a pozitív, boldog emberek agyában kimagasló mértékben megtalálható. Az agyban akkor szabadulnak fel nagy mértékben, amikor örömtelinek érezzük magunkat. Ezek az ingerület-átvivők természetes módon olyan mértékben vannak benne a nyers kakaóban, hogy annak elfogyasztásával hatással vannak az agyra és így könnyedén emelkedett hangulatba kerülünk. A kakaóban a monoamin oxidáz gátlók is vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy az ingerület-átvivők tovább a véráramlatban maradjanak anélkül, hogy elvesztenék hatásukat.

 

A Kakaó Szertartás előtt rendkívül fontos diétát tartani! Ennek az eldöntésével, már elkezdjük az estre való ráhangolódást, testünket és lelkünket megtisztítjuk a méreganyagoktól. A nagyobb hatás érdekében már egy héttel korábban, tartózkodjunk az állati eredetű ételektől, főleg a húst, tejet, tojást hagyjuk el, illetve ne igyunk alkoholt és kávét sem. A Szertartás napján nagyon könnyedén étkezzünk, együnk egy kis friss szezonális gyümölcsöt, kását, krémlevest, és fogyasszunk vizet, gyógyteát jó sokat, amennyit csak bírunk. Ezzel a böjttel nemcsak fizikailag méregtelenítjük magunkat, és készítjük fel testünket egy más tudatállapot megtapasztalására, de jótékony hatással leszünk a lelkünkre is, a böjtölés segít a tisztánlátásban, a rossz elengedésében és a jó befogadásában. Amennyiben úgy érzed, a rohanó életed, most nem engedi meg számodra a böjtöt, ne aggódj, ne érezz bűntudatot emiatt, a böjttel elősegítjük a Kakaó felszívódását, befogadását, de semmi bajod nem lesz, ha nem tudod ezt tartani. Sokkal fontosabb az, hogy jó érzéssel érkezz a Szertartásra, még akkor is, ha esetleg sokat ettél.

 

A Kakaó segít nekünk lelki folyamataink mélyére ásni, minél tisztább a szándékunk ezzel kapcsolatban, annál egyenesebb út vezet minket a feloldásban. A böjttel kezdjünk el hangolódni arra, hogy mit szeretnénk a Kakaó Szertartáson megélni. Egy adott helyzetre szeretnénk tisztábban rálátni, egy érzést szeretnénk megérteni, el szeretnénk engedni valamit, vagy esetleg bevonzanánk egy új minőséget, energiát? Bármi is legyen az, fogalmazzuk meg magunk számára egyértelműen és határozottan. A tiszta szándék az, amivel teljessé válik a böjt általi felajánlásunk, tekinthetünk erre a rákészülő hétre úgy, mintha áldozatot hoznánk a szándékunk tisztaságáért.

 

A Szertartásra érkezve kérlek hagyj el minden elvárást, ítélkezést és hiedelmet, persze tudom, könnyű ezt mondani, de hidd el a Te megélésedet fogja segíteni és egy új minőségbe hozni, ha nyitottan és elfogadóan kezdesz engeded át magad az élménynek. Mi azon leszünk, hogy ebbe a megengedő állapotba kerüljön mindenki, de nélküled nem fog menni.

 
 

Összes dátum

  • 2020. November 22., Vasárnap 17:00

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Sóker Kristálysóbarlang és Sóterápiás szaküzlet

Cím: 1066 Budapest, Mozsár u. 7.
Telefon és fax: +36 1 312-1646
Email: info(kukac)soker.hu

2020. augusztus 14-15-én (pénteken és szombaton) üzletünk és a sóbarlang zárva tart. 

Nyitvatartás:      

H-P: 10-20 óráig
  Sz: 10-16 óráig 

Május 18-tól üzletünk és a sóbarlang nyitvatartása az alábbiak szerint módosul:

H-P: 10-18 óráig

Sz: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon