A HUNZA KRISTÁLYSÓ

A himalájai kristálysó 250 millió évvel ezelőtti a Thetys ősóceán maradványa, amely a tektonikus mozgások és az óriási földalatti évmilliókon keresztül tartó enorm nyomás hatására nyerte el jellegzetes rózsaszín formátumát és különleges karakterisztikáját. A kristálysó a hagyományos kősókkal ellentétben, egy sokkal tökéletesebb belső kristályszerkezettel, struktúrával bír. A kompresszió által volt lehetséges, hogy az elemek ionos, illetve kolloidális állapotba léptek és beépültek a só kristályrácsába (szerkezetébe).

Manapság a Himalája lejtőin, illetve előhegységében, a Hindukus-hegységben, főleg Pakisztánban bányásszák. A világ egyik legjobb, legtisztább minőségű sója.

A Hunza® kristálysó

A Hunza kristálysó Észak-Pakisztánból a Karakorum hegységben a Hunza-völgyben lévő tárnákban bányásszák. Kizárólag kézzel van kifejtve, szortírozva, sóoldattal tisztítva, aprítva és napon szárítva. A természetes egységében meghagyott Hunza® kristálysó laboratóriumi analízise kimutatja, hogy a nátrium és a klór elemeken kívül további 82 elemet tartalmaz, mely megegyezik az őstengerek összetételével.
Ez a kb. 250 millió éves kristálysó természetes előfordulási formájában minden kémiai és fizikai kritériumnak megfelel, ezenkívül pedig magas fokú egyedi kristályszerkezetéből adódóan olyan frekvenciamintával rendelkezik, amely egyedi rezonanciájával az emberi szervezetet pozitív módon befolyásolja.

sokristaly

A természetes kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében élelmiszer. Különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Támogatja a szervezet öngyógyító erejét a homeosztázist. Ezért a természetes kristálysó mindennemű betegségre pozitív hatással van.

A Hunza® kristálysó ivókúra.

A telített 26 %-os sóoldat (Sole) elkészítése:

Tegyük a sókristály darabokat egy üvegbe pl. befőttes üveg vagy üvegkancsó. Töltsük fel az üveget annyi jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel, hogy bőven elfedje a kristályokat. A só és víz aránya= 1: 3, például: 1 kg só: 3 liter víz. A víz mennyiséget részletenként is hozzáadhatjuk a sóhoz. Pl.: az 1 kg sóhoz hozzáadhatunk kezdetben 1 liter vizet, majd ha a sóoldat elfogyott a kristályokról, újra feltöltjük, a következő 1 liter vízzel és így tovább, míg a harmadik liter vizet hozzá nem öntöttük. A feltöltés után kb. 3/4 óra múlva egy telített 26 % - os sóoldatot kapunk. A kristályok tovább nem oldódnak fel, mert telített az oldat. Az oldat telítettségét jelzi a benne levő fel nem oldódott sókristályok jelenléte. A sóoldatot mindaddig tölthetjük fel vízzel, míg a sókristályok teljesen fel nem oldódnak.
A sóoldatnak nincs szüksége különös tárolásra, mivel korlátlan ideig eltartható. A sóoldat egy teljesen steril oldat sem gombák, sem csirák, sem baktériumok nem élnek meg benne.Az így kapott sóoldat a kiindulópontja sokféle kezelési formának.

A Hunza® kristálysó ivókúra alkalmazása:

A kész 26 % -os kristálysó oldatból tegyünk egy teáskanálnyit egy pohárba, és töltsük fel tetszőleges mennyiségű pl.: 2 vagy 3 dl. jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel. (a kanál lehetőség szerint legyen fa, porcelán vagy szaru)
Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk meg minden reggel felkelés után, éhgyomorra.

A lehetőség fennáll arra is, hogy a teáskanálnyi 26 % - os sóoldat mennyiséget 1l vízbe téve a nap folyamán igyuk meg. Akinél a salaktalanítás (pl. hasmenés formájában) nagyon hevesen lép fel, kezdetben az ivókúrát cseppenként is adagolhatja, mellette a napi víz mennyiséget megnövelve.
Gyerekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból.

Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége a fontos, a pozitív hatás eléréséhez.
A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül a kristálysó rezgésmintáját fenntartani.
A sóoldat ivókúra nincs időre behatárolva. Az " ivókúra" szó elvileg itt nem helyes kifejezés, ugyanis a sóoldatot egy életen keresztül is fogyaszthatjuk egy egészséges életmód és megelőzés érdekében.

A Hunza® kristálysó ivókúra hatása:

 • A sóoldat (Sole) egy folyékony nap, ill. fényenergia.
 • A só azt a hiányzó frekvencia mintát, azaz energiát közvetíti, ami az energia hiányt, így a betegséget megszünteti.
 • Felépíti az elektrolit háztartásunkat, azáltal, hogy a vezetőképességet javítja a testünkben, ezáltal pozitívan befolyásolja a keringést.
 • Az idegpályákon keresztül az agyba szállítja az elektromos áramot, így közvetlenül felelős gondolatainkért. Segít a koncentrációs zavar megszüntetésében, krónikus fejfájásnál, alvás zavarnál.
 • Megindítja a gyomor perisztaltikus mozgását.
 • Serkenti az anyagcserét, ezért hat pozitívan az anyagcserezavar okozta betegségeknél. Pl. cukorbetegség, túlsúly stb.
 • Serkenti az emésztést, így segít az emésztési zavarok megszüntetésében.
 • Mint egy semleges erő mindig kiegyenlítően hat, mind a túl, mind az alul működéseknél, mind a magas, mind az alacsony vérnyomásnál.
 • Kiegyenlítőleg hat a sav-lúg háztartásunkra, ezáltal segít megszabadulni az elsavasodás okozta gombás fertőzésektől pl.: hüvelygomba, körömgomba stb.
 • A só, mint a szervezetünk természetes "Calgon Tablettája" feltöri a molekula kapcsolatokat, azáltal hogy ionizálja az elemeket. Ezután szervezetünk már képes őket anyagcserébe bocsátani és kiválasztani. Felszakítja a lerakódásokat, plakkot, elmeszesedést, vese illetve epekövet, reumás lerakódásokat, köszvényt stb.
 • Salaktalanító, méregtelenítő hatású. Szervezetünkből képes "kimosni" a nehézfémeket. A salaktalanítás, méregtelenítés ritmikusan történik. A felszakított salakanyagok okozhatnak egy kezdeti rosszabbodást.
 • A só a bőr gyógyírja.
 • A kristálysó egy természetes antihisztamin, meglágyítja a lepedéket, segít felszakítani, pl. asztma, hurut stb.
 • Erősíti az immunrendszert így segít az allergiás megbetegedéseknél.
 • Gomba, csíra és vírusölő hatású pl. herpesz, hüvelygomba stb.

Alkalmazás:

 • Az öngyógyító erők aktiválása
 • Bőrbetegségek
 • Anyagcserezavarok
 • Emésztési problémák
 • Mozgásszervi megbetegedések
 • Vese és hólyag megbetegedések
 • Anyagcserezavar
 • Allergia
 • Szív és keringési panaszok
 • Alvás zavar
 • Koncentrációs zavarok
 • Stressz
 • Bőrápolásra
 • Fog és szájápolásra

< < < Vissza a tudástárhoz > > >

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Sóker Kristálysóbarlang és Sóterápiás szaküzlet

Cím: 1066 Budapest, Mozsár u. 7.
Telefon és fax: +36 1 312-1646
Email: info(kukac)soker.hu

2020. augusztus 14-15-én (pénteken és szombaton) üzletünk és a sóbarlang zárva tart. 

Nyitvatartás:      

H-P: 10-20 óráig
  Sz: 10-16 óráig 

Május 18-tól üzletünk és a sóbarlang nyitvatartása az alábbiak szerint módosul:

H-P: 10-18 óráig

Sz: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon