Találkozunk az Everness Fesztiválon!

evernessCsapatunkkal idén is részt veszünk a Tudatosság Ünnepén, mint kiállító.

Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Everness Fesztiválon több mint 600 programon vehettek részt. Öt nap felejthetetlen együttlét, amikor a tudatos pozitív gondolkodás és az egészséges életmód jegyében a hozzánk hasonlóan gondolkodók körében kapcsolódhatunk ki, tanulhatunk és léphetünk előre az önmeghaladás útján.

Ez egy családbarát, tiszta fesztivál, melynek célja, hogy a hasonlóan gondolkodó közösségek és egyének a világ legkülönfélébb mozgásformái, a művészet, a személyes fejlődés, a környezettudatosság és az egészséges, finom ételek segítségével kapcsolódjanak ki és töltődjenek fel, új kapcsolatokat kötve és a régieket szorosabbra fűzve.

Az Everness Fesztivál szervezői az idei évben kuponrendszert dolgoztak ki, így az alábbi kód megadásával 10% kedvezménnyel juthattok hozzá az Everness jegyekhez, bérletekhez:

A KÓD:SOK117

A jegyek megvásárolhatóak a Sóker Sócentrumban, továbbá az alábbi linken.

A kódot a jegyvásárlásnál a kuponkód rovatba kell feltüntetni:  http://everness.hu/everness-jegyek

Mi meglepetéssel várunk mindenkit, ott találkozunk!

Miben különbözik a Sóker sóbarlang az egyéb sóbarlangoktól?

A Sóker kristálysó sóbarlangot nem csak légúti és esetleg bőr problémában szenvedő személyek látogatják, mivel gyógyító hatása több összetevőből adódik, nem csak a sós levegő belélegzéséből. 

  1. 23 tonna mennyiségű beépített kristálysó és kősó – ennél a tömegnél már érvényesül a só, mint ásvány kiegyenlítő ereje: elnyeli az elektromágneses sugarakat, nincs elektroszmog, pozitív test azonos frekvenciát ad le a szervezetnek, nagy mennyiségű negatív ion termelődik, mely szervi betegségekre hat pozitívan valamint ingermentesé válik a környezet, nincs por és különböző allergén sem.
  2. A beépített kristálysó téglák a Himalájából származnak, a megfelelő méretre kifaragva, levágva, nem préseltek.
  3. A megvilágított sótéglák. Nem szabad megfeledkeznünk magának a fénynek a kellemes és gyógyító hatásáról. A megvilágított sótégla fénye harmonikus hangulatot kölcsönöz minden helyiségnek. Ha pedig közelebbről megvizsgáljuk a rezgésmintát, megállapíthatjuk, hogy a sókristály által kibocsátott fény frekvenciája megfelel az úgynevezett meleghang tartomány 600-700 nanométer közötti frekvenciájának. A gyógyításban már évtizedek óta alkalmazzák a monokróm fénnyel való sugárzást, ugyanis ennek frekvenciái közvetlen hatással vannak sejtképző funkciónkra. A sótégla matt, nyugtató fénye igazi gyógyír koncentrációs és alvászavarokra, valamint stresszoldásra.
  4. Minden teremben elhelyezett ionizátorok, sópárologtató készülékek biztosítják a sóbányákhoz és tenger parthoz hasonló klímát, nedvességtartalmat és sókoncentrációt. A sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések kezelésére: köhögés, asztma, szénanátha, alvási zavarok, allergiák, neurodermitis stb.

Néhány szóban a sóbarlang pozitív hatásáról

  • A beépítetett, megvilágított sótéglák színe nyugtatólag hat a szemre és így az agyra is. Segít a stressz oldásában, megszünteti a koncentrációs és alvás zavarokat.
  • Az ionizátor által kristálysó jut a levegőbe, mely a pozitív töltésű részecskéket, mint pl. a port, allergéneket, dohányfüstöt megköti, a helység levegőjét megtisztítja. A levegőbe került kristálysó belélegzésével pedig a kristálysó gyógyító ereje érvényesül. Használatával nem csak a légúti megbetegedéseken tudunk segíteni, hanem pl. allergiás megbetegedéseken, szénanátha, immunrendszer gyengesége.
  • A só egy természetes antihisztamin, tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában. A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához.

A negatív ionok gyógyító hatása

A negatív töltésű ionok egészségesek.

Mint a világon minden általunk ismert anyag – így a só is – atomokból áll. Minden atomnak egy atommagja és egy vagy több elektronja van, amelyek a mag körül rendeződnek és az atomburkot alkotják. Ionnak nevezünk minden atomot vagy molekulát, amelynek túl sok vagy túl kevés elektronja van. Ha egy ionnak túl kevés elektronja van, továbbiakat vonz magához, hogy a hiányt egészen egyszerűen kiegyenlítse. Ezt pozitív töltésű ionnak nevezzük. Ha egy ionnak túl sok elektronja van, akkor túl akar adni rajtuk, ezt negatív töltésű ionnak nevezzük.

Egy normál lélegzetben körülbelül egyforma mennyiségű pozitív és negatív töltésű ion található. A belélegzett negatív ionok kedvezően hatnak egészségünkre, a pozitív ionok ellenben károsak. A negatív töltésű ionok legnagyobb koncentrációját a tengernél, a magas hegységekben és az erdőkben, továbbá vízeséseknél és folyómedreknél találjuk.

Azonban a legtöbb helyen légzésünk már nemcsak, hogy nincs egyensúlyban, hanem túl van terhelve káros pozitív töltésű ionokkal, amelyeket az elektromos eszközök idéznek elő, mint például a számítógép és televízió vagy akár a dohányzás. Mivel manapság átlagosan időnk 80 %-át zárt helyiségben töltjük, annak klímája természetesen mérvadó egészségünkre nézve. Azonban a városban és az irodáinkban, illetve a munkahelyeinken általában nem elég a negatív töltésű ionok száma, mivel sokat megsemmisít a klímaberendezés, az autók kipufogógáza és a gyárak szennygáza.

Az ember naponta átlagosan 90.000 liter levegőt lélegez be. Az orrunkban és légcsövünkben lévő nyálkahártya sótartalmú váladékanyagot tartalmaz, amely – mint ahogy időközben már kiderült – a lélegzetben található pozitív ionok egy részét negatív ionokká tudja átalakítani.

A negatív töltésű ionok támogatják egészségünket és erősítik teljesítőképességünket, a test összes funkciójára messzemenően pozitív hatással vannak, mint ahogy ezt az alábbiak alá is támasztják.

Keringési rendszer

Vérünk az a szállítóeszköz, amely az oxigént és a tápanyagokat a vérereken keresztül a test egyes sejtjeibe eljuttatja. Sajnos a szállító utak néha eltömítődnek, például a koleszterin hatására , amely megtelepszik a véredények belső falain, és ezáltal egyre inkább leszűkíti a véredények átmérőjét, annyira, hogy a vér végül már csak nagy nyomás hatására tud átjutni.

Ezt a nyomást a szívnek kell elvégeznie. Ha mindezt hosszú időn keresztül kell csinálnia, ahhoz vezet, hogy a szív túl lesz erőltetve, mindez elsősorban akkor, ha nem jut elég oxigénhez. A kristálysó által leadott negatív töltésű ionok azonban csökkentik a vér koleszterin szintjét, és ezáltal csökkentik a vérnyomást és a szív megterhelését.

Az immunrendszer

Életünk során a baktériumok, a vírusok és a gombák folyamatosan próbálnak behatolni testünkbe, hogy ott betegségeket okozzanak. A testnek azonban rendelkezésre áll védekezősejteinek ütőképes hadserege. Ezeket a negatív töltésű ionok támogatják, amelyek abban segítenek, hogy megsemmisítsék a betegségek okozóit, méregtelenítsék a vért és ezátal megakadályozzák a gyulladásos folyamatok elterjedését.

Allergiás megbetegedések

Ha a test hevesen reagál a virág- és a háziporra, a környezet által kibocsátott mérgekre és bizonyos élelmiszerekre, akkor allergiáról beszélünk. A negatív töltésű ionok az oxigénnel együtt bekerülnek a vérbe és a test sejtjeibe, és többek között enyhíthetik, illetve megszüntethetik a szénanáthát. Ugyanakkor viszont az egészséges oxigén hiánya olyan betegségekhez vezet, mint az asztma és a hörghurut. A nagyobb m

Sóterápia a gyakorlatban - Csoportos konzultáció Dr. Neuwirth Tamással

Kíváncsi a sóterápia bevált módszereire a légúti betegségek és egyéb problémák ellen? Kérdése van a sóterápia gyakorlati alkalmazásával kapcsolatban?

Jöjjön el a sóterápia mindennapi használatáról szóló szaktanácsadásra!

Bővebben:

Gong-fürdő a Sóbarlangban a MaGong Együttessel

Gong Fürdő a MaGong Együttessel - Sóker Sóbarlang Budapest, Sóterápia Központ és Kristálysó Szaküzlet, Sószoba sókamra építés

A gong-terápia zeneiségének legismertebb hazai képviselője a MaGong együttes. Ezúttal a 12 hangterapeutát számláló együttes budapesti tagjai, Fazekas Éva és Schuller Ágnes részvételével megvalósuló Gong-fürdőre invitáljuk a gyógyító rezgések szerelmeseit.

Bővebben:

Anique Radiant Heart szakrális koncertje a Sóbarlangban

“SINGING HER PRAISES” – Énekszóval az Istennőhöz

The Sacred Music of Anique Radiant Heart (AU) -  Anique Radiant Heart Szakrális Zenéje

Bővebben:

Ingyenes Sóbarlang látogatás az Asztma Világnapja alkalmából

Asztma Világnapja - Sóker Sóbarlang Budapest, Sóterápia Központ és Kristálysó Szaküzlet, Sószoba sókamra építésA sóbarlang terápiát TÉRÍTÉSMENTESEN kipróbálhatja május 8-án szombaton, amikor az Asztma Világnapja alkalmából ingyenes Nyílt Napot szervezünk 12-18 óráig.

Regisztráljon a 312-1646 telefonszámon és próbálja ki ezt a nagyszerű természetes egészségmegőrző módszert minden kötelezettség nélkül!

Bővebben:

Születés Hete a Sóbarlangban - Fókuszban a hiperaktivitás

Születés Hete a Sóbarlangban - Fókuszban a hiperaktivitás

Születés Hete a Sóbarlangban – Fókuszban a hiperaktivitás

Időpont: 2010. május 9. 10 – 19 óráig

Helyszín: Sóker Kristálysó Barlang, Bp. VI. Mozsár u. 7.

A belépés ingyenes!

Bővebben:

Sóterápia az allergia ellen - AKCIÓS BÉRLETEK, TERMÉKEK!

Javában tart a nyári végi allergia szezon , mely során sajnos évről évre egyre többen küzdenek a kellemetlen tünetekkel, gyakori tüsszögéssel, orrdugulással, szem irritációval, bőrkiütésekkel és még sorolhatnánk.

Bővebben:

Hangtálak a mindennapokban - Ingyenes Nyílt Óra

Hangtálak a mindennapokban - Hangterápia tanfolyam - Sóker Sóbarlang Budapest, Sóterápia Központ és Kristálysó Szaküzlet, Sószoba sókamra építés

Hangtálak a Mindennapokban – Bevezetés az otthoni hangterápiába

Ingyenes Nyílt bemutató óra Góra Edina természetgyógyász/hangterapeurával:

Bővebben:

Narada RELAX - Vezetett Jóga Nidra mélyrelaxáció

Danvantara Relaxáció - Sóker Sóbarlang Budapest, Sóterápia Központ és Kristálysó Szaküzlet, Sószoba sókamra építés

Narada Relax® - Egy csepp lazítás a dinamizmusban

Vezetett relaxáció (jóga nidrával) szférikus hangtálakkal

A keleti mesterek ősi tanítása szerint a haragtól úgy szabadulhatunk meg, ha megtanulunk megbocsátani, a lustaság ellenszere a koránkelés, a félelmet pedig a bátorság győzi le. Hasonlóképpen a stresszes életmódot a relaxáció és a derű ellensúlyozza. Töltődjön fel a Danvantara Relax Lélekhang Meditáción, mely mély ellazulást nyújt a pszichének, s a holnapot feltölti plusz inspirációval és kreativitással.

Bővebben:

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon