Karácsony kínálatunk ajándék receptekkel
Kedves Vendégünk!
Békés, meghitt Karácsonyt és sikeres, jó kedélyű új esztendőt kívánunk Önnek és családjának!
Összegyűjtöttünk egy csokorra valót a legkedveltebb termékeinkből és újdonságainkból, hogy szeretteit igazán különleges ajándékokkal lephesse meg Karácsony Ünnepén.
Kattintson ide és tekintse meg kedvezményes Karácsonyi kínálatunkat!
Az ünnepi hangulathoz szeretnénk egészséges édesség receptekkel kedveskedni Önnek Tóth Krisztina bio-vegetáriánus szakácskönyvéből!
1. mandulás csokiparfait
Hozzávalók kb. 10 adaghoz:
500 ml felvert tejszínhab
3 EK akácméz
150 gr pirított, durvára aprított mandula
2 EK kakópor
2 EK rum
½ TK vanília őrlemény
100 gr bio keserű csokoládé
Elkészítése:
Béleljünk ki folpackkal egy őzgerincformát. Vágjuk apróra a csokoládét. A kemény, felvert tejszínhabhoz keverjük hozzá a mézet, a rumot és a vaníliát. Márványosan keverjük alá a mandulát, a kakaó port és a csokoládét. A masszát öntsük a kibélelt formába és tegyük néhány órára a mélyhűtőbe. A fagyit a formából kiöntve meleg késsel szeljük fel és tálaljuk.
Tipp: a parfait 4 – 6 hétig eltartható a mélyhűtőben.
Jó étvágyat kívánunk!
2. mogyorós piskótatekercs szamócával
Hozzávalók:
4 tojás
3 EK víz
60 gr darált mogyoró
80 gr frissen darált, kiszitált tönkölybúza liszt
100 gr akácméz
1 késhegynyi kristálysó
szamócahab:
½ liter nagyon hideg tejszín
¼ TK őrölt vanília
30 – 40 gr. akácméz
3-4 EK friss erdei szamóca
2 – 3 levél menta
friss eper lekvár
250 gr eper
50 gr akácméz
Elkészítése:
Vajazzuk ki egy lapos tepsi (kb. 30X 40 cm) alját és fedjük be sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 200 °C – ra. Válasszuk szét a tojásokat és verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá. Robotgéppel legalább 7 percen keresztül keverjük a tojássárgáját a mézzel és a vízzel sűrű habbá. Óvatosan adjuk hozzá a lisztet és darált mogyorót, majd keverjük alá a tojásfehérje habot. Simítsuk el a tésztát a tepsiben és süssük 10 – 12 perc alatt szép arany barnára. Szúrjuk meg a tésztát, ha nem ragad, vegyük ki a sütőből. Borítsuk a kész tésztát kiterített tiszta, liszttel megszórt konyharuhára és a tetejéről húzzuk le a sütőpapírt. Tekerjük fel a piskótát és rácsra téve hagyjuk kihűlni. A friss eper lekvárhoz mixeljük össze az epret a mézzel.
Következőképpen készítsük el a szamócahabot. Verjük fel a tejszínhabot a mézzel keményre és keverjük alá a megmosott, apró szemű erdei szamócát és az apróra vágott menta leveleket.
A kihűlt piskótát tekerjük ki, kenjük be vékonyan friss eper lekvárral, kenjük rá a szamócahab 2/3 – át.
Tekerjük újra fel és kenjük be a tekercset a maradék habbal, majd szórjuk meg a megpirított kókusz reszelékkel.
Tálalás előtt tegyük pár órára hűtőszekrénybe.
Jó étvágyat kívánunk!
3. tökmagos-mézes kekszecskék
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
200 gr vaj
160 gr akácméz
200 gr frissen darált tönkölybúza liszt
200 gr hántolt, durvára vágott tökmag
Elkészítése:
Keverjük össze a vajat a mézzel.
Adjuk hozzá a lisztet és a tökmagot.
Osszuk kétfelé a tésztát és egy Folpackban formázzunk belőlük két kb. 8 cm átmérőjű rudat.
A rudakat tegyük mélyhűtőbe, ha kemény vegyük ki és szeljük fel 3 mm vastag kerek szeletekre.
Süssük 140 ° C-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép aranysárgára.
Jó étvágyat kívánunk!