Gyógyítók és gyógymódok - Tibeti hangrezgés-terápia

Aggod Judit beszélgetése Halmai Lászlóval
(Elixír Magazin, 2006. december)

– Mire alkalmasak a hangtálak, miben tud segíteni ez a módszer?
– Ha pár szóban szeretném kifejezni, azt mondanám: tisztít, egyensúlyt teremt, életerővel tölt fel, és nagyon erőteljes öngyógyító folyamatokat indít el.

– Hogyan hat a hangrezgésterápia az emberi szervezetre?
– A hangtálak három szinten hatnak az emberre. Az első szint a fizikai test számára érzékelhető hatások, a hang és a rezgés. A hangot évezredek óta hívják segítségül a test és a tudat egységének megteremtéséhez a mantrák, imák, zenék hallgatása, recitálása által. Ez a hallóidegeken keresztül az agykérgi területeket ingerli, és így vált ki pozitív élettani hatásokat.


A rezgés elsősorban a testünkben található rendkívül jó éltető és közvetítő közegen, a vízen keresztül hat. Életünket gyakorlatilag „vízlényként” éljük. Születésünkkor 99%, halálunkkor 60% a testünkben található víz aránya. A víz testünk minden pontján megtalálható, így a rezgésen keresztül sejtszinten, a sejtmembránt megmozgatva az egész szervezetben egy nagyon erőteljes anyagcsere-folyamatot indít el. Ezáltal olyan helyekre is képes hatni, mint a csontok üreges részei és az ízületek, a véráramon és a nyirokrendszeren keresztül pedig minden szervre. Képes a pangó területeket ismét a véráramba visszaállítani, s szépen, fokozatosan feloldani a fizikai blokkokat.
A következő szint a fizikai test energetikai rendszerét segíti. Gondolom, sokan tudják, hogy elsősorban csakráink látják el szervezetünket megfelelő rezgésszámú életerő-energiával. Energetikai szempontból a hangtálak működését kétféleképpen kell elképzelnünk.
Egyrészt, mint egy „törpe prána-erőmű”, amely fölfelé, a tál nyitott irányába tolja, alul pedig vákuumot létrehozva szívja a pránát, ezáltal a testben megtalálható durva és finom energiákat szinte átmossa, kicseréli, feltölti, erőteljes energiacsere-folyamatot indít el. Bizonyos durva energiákat, amelyeket a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak (félelem, harag, düh, gyűlölet, gőg, hazugság stb.) keltenek nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten. Ha ezek az energiák anyaggá sűrűsödnek, akár kő formájában is megjelenhetnek szervezetünkben, ilyen például az epekő az elfojtott harag megjelenéseként. Másrészt a kezelés során enerigagömbként képzeljük el a tálakat, amikor a test energiaközpontjainak közelébe helyezzük őket. Az energiagömbök egymással kapcsolatba lépnek a pránacsatornákon keresztül, és fokozatosan megtisztítják, átjárhatóvá teszik őket. A harmadik szint tudatunk tiszta természetét szólítja meg. A test tisztulásán és az energetikai rendszerünk blokkjainak oldásán keresztül a hangtálak a spirituális síkot is megérintik a hang mögött megbújó csend, a csendből fakadó nyugalom felismerésével.

– Az első lépést tehát a fizikai test megtisztítása. Ez elkerülhetetlen minden esetben?
– Nem mindenkinek van szüksége rá, ez elsősorban azon múlik, milyen életet él nap mint nap fizikai és spirituális síkon. Hozzám többnyire a munkahelyről, a városi dugóból érkeznek az emberek, őket érdemes megszabadítani a rájuk rakódott negatív energiáktól. A kezelés további menete a hozzám forduló igényeitől függ. Valaki csak azért jön, hogy feltöltődjön egy kis energiával, vagy ellazuljon a napi pörgés után. Mások bizonyos probléma megoldását, esetleg a fájdalom enyhítését, elvezetését igénylik. Általánosan is nagyon jó vitalizáló és nyugtató hatású a kezelés. Pörgő, lüktető világunkban segít lelassulni, a megfelelési kényszerektől megszabadulni, összehangolni a bal és a jobb agyfélteke működését, hozzájárul a meditációhoz és az önismerethez.

– Milyen esetekben érdemes alkalmazni a módszert?
– A hangterápiának számos speciális területe alakult ki, és egyre szélesebb körben alkalmazzák. Ez a pár ezer éve használt eszköz gyakorlatilag mindent tud, amit a modern biorezonancián alapuló eszközök. Alkalmas arra, hogy végigkísérje életünket a magzati léttől a halálunkig. Várandós nők számára nagyszerű lehetőség, élmény a magzattal történő egymásrahangoltság és egység megtapasztalása. A baba születésekor pedig segíti az ellazuláshoz nélkülözhetetlen, „elengedni és történni hagyni” állapotot.
A gyerekek nagyon nyitottak a hangokra, a rezgésekre, ami segíti a motorikus fejlődést, mozgásterápiával együtt a mozgáskoordinációt, csökkenti a meglévő mozgásszervi zavarokat, a beszéd-, írás- és olvasási problémákat. Jó hatással van a túlmozgásos gyerekekre is, és elősegíti az összpontosítást: Németországban például egyes tanárok az órát a hangtálak megkondításával és meditációval kezdik. Eredményesen alkalmazzák a friss, de legfeljebb 7-10 napos műtéti sebek (császármetszés, gátmetszés, hasi műtétek stb.) gyógyulásának gyorsítására. Fejfájás, migrén, stressz okozta izomgörcsök, ízületi- és gerincfájdalmak, nyak- és vállmerevség, alvás- és emésztési zavarok, vérkeringési problémák, alhasi görcsök esetében nagyon hatékony segítségnek bizonyul.
Segít a lágyrészi területeken található belső inak, szalagok ellazulásából, megereszkedéséből fakadó panaszok esetében – akár a Kriston-féle férfi-női intimtorna kiegészítőjeként. A már kialakult pangó, alulműködő területekre is jótékony hatást fejt ki, képes azokat újból integrálni a véráramba. Alkalmazható agyvérzésen átesett betegek utókezelésében is. Bizonyos területeken természetesen fontos a specialistákkal, szakorvosokkal történő együttműködés.

– Milyen személyes tapasztalatokkal rendelkezik?
Számos esetben láttam – az anyagcsere felgyorsítása, a sejtek emlékezőképességének felébresztése révén – friss sebek hihetetlenül gyors gyógyulását. Előfordult az is, hogy a kezelés közben egy korábbi csípőtáji ideggyulladás maradványa az illető beteg talpán keresztül természetes úton távozott.

Még hosszasan sorolta a gyógyult, csodának tetsző eseteket, de ezek helyett saját élményemet szeretném megosztani Önökkel. Amikor az interjú készült, már két napja szenvedtem kiújult lumbágómtól, amikor minden mozdulat úgy fájt, hogy legszívesebben sikítottam volna. Halmai László kezelésbe vett, és megszabadított a gyötrő fájdalmamtól…

A buddhista gyógyító szerzetesek évszázadok óta használják a tibeti hangtálakat, és gondosan rögzítették a velük kapcsolatos tapasztalataikat. A hangtálak 12 féle fémből készülnek, amelyek megfelelnek a 12 bolygónak, a 12 arkánumnak, és önmagukban is rendelkeznek rezgéstartománnyal. Hangzásuk erőteljes nyugalmi, bizalmi érzést kelt az emberben, az ún. „ősbizalom”, „ősállapot érzését”, amellyel jobbára csak az anyaméhben találkozunk, később pedig a környezetünkkel és a világgal való egység megtapasztalásának ritka pillanataiban. A hangokat egy átlagember a 15 és 20 kHz közötti hangtartományban érzékeli, ezek a speciális tálak nagyon gazdagok felhangokban a hallható és a nem hallható tartományban. Miután 3-4 ilyen felhanggal rendelkeznek, képesek „alpha”, „théta” és „delta” hullámokat előidézni az agyban. A 8-14 Hz-ig terjedő „alpha” hullámok egy mély meditációs állapotot idéznek elő, míg a 4-8 Hz-es „théta” hullámok közel azonosak a Föld forgási sebességének (7,49 Hz), valamint a DNS-nek rezonanciafrekvenciájával. Ez azt jelenti, hogy amikor megközelítőleg együtt rezonálunk, vagyis összhangban vagyunk a Földdel, akkor kerülhetünk a már említett ősbizalmi, abszolút nyugalmi állapotba. A „delta” hullámok a fizikai és az energetikai megtisztulás után, az ún. „testnélküliség” állapotát idézhetik elő, és a test határainak megszűnésével megtapasztalhatjuk az univerzális egységet. A hangtálak szerepét a tradicionális gyógyításban a német Peter Hess kezdte tanulmányozni 25 évvel ezelőtt, majd meglehetős alapossággal klinikai teszteléseknek is alávetve meghonosította Németországban. Innen indult el világhódító útjára.

Aggod Judit – Elixir – 2006.12

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

A Sóker Sóbarlang és Szaküzlet decemberi nyitvatartása

Cím: 1066 Budapest, Mozsár u. 7.

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-14 óráig
Vasárnap: zárva

Ünnepi nyitvatartás:

2020. december 24.: 10:00-12:00
2020. december 25-26-27: ZÁRVA
2020. december 28-29-30: 10-18 óráig
Szilveszter és 2021. január 03. között: ZÁRVA

Bejelentkezés a sóbarlangba:
+36 1 312-1646 vagy info@soker.hu

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon