Miben különbözik a Sóker sóbarlang az egyéb sóbarlangoktól?

A Sóker kristálysó sóbarlangot nem csak légúti és esetleg bőr problémában szenvedő személyek látogatják, mivel gyógyító hatása több összetevőből adódik, nem csak a sós levegő belélegzéséből. 

  1. 23 tonna mennyiségű beépített kristálysó és kősó – ennél a tömegnél már érvényesül a só, mint ásvány kiegyenlítő ereje: elnyeli az elektromágneses sugarakat, nincs elektroszmog, pozitív test azonos frekvenciát ad le a szervezetnek, nagy mennyiségű negatív ion termelődik, mely szervi betegségekre hat pozitívan valamint ingermentesé válik a környezet, nincs por és különböző allergén sem.
  2. A beépített kristálysó téglák a Himalájából származnak, a megfelelő méretre kifaragva, levágva, nem préseltek.
  3. A megvilágított sótéglák. Nem szabad megfeledkeznünk magának a fénynek a kellemes és gyógyító hatásáról. A megvilágított sótégla fénye harmonikus hangulatot kölcsönöz minden helyiségnek. Ha pedig közelebbről megvizsgáljuk a rezgésmintát, megállapíthatjuk, hogy a sókristály által kibocsátott fény frekvenciája megfelel az úgynevezett meleghang tartomány 600-700 nanométer közötti frekvenciájának. A gyógyításban már évtizedek óta alkalmazzák a monokróm fénnyel való sugárzást, ugyanis ennek frekvenciái közvetlen hatással vannak sejtképző funkciónkra. A sótégla matt, nyugtató fénye igazi gyógyír koncentrációs és alvászavarokra, valamint stresszoldásra.
  4. Minden teremben elhelyezett ionizátorok, sópárologtató készülékek biztosítják a sóbányákhoz és tenger parthoz hasonló klímát, nedvességtartalmat és sókoncentrációt. A sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések kezelésére: köhögés, asztma, szénanátha, alvási zavarok, allergiák, neurodermitis stb.

Néhány szóban a sóbarlang pozitív hatásáról

  • A beépítetett, megvilágított sótéglák színe nyugtatólag hat a szemre és így az agyra is. Segít a stressz oldásában, megszünteti a koncentrációs és alvás zavarokat.
  • Az ionizátor által kristálysó jut a levegőbe, mely a pozitív töltésű részecskéket, mint pl. a port, allergéneket, dohányfüstöt megköti, a helység levegőjét megtisztítja. A levegőbe került kristálysó belélegzésével pedig a kristálysó gyógyító ereje érvényesül. Használatával nem csak a légúti megbetegedéseken tudunk segíteni, hanem pl. allergiás megbetegedéseken, szénanátha, immunrendszer gyengesége.
  • A só egy természetes antihisztamin, tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában. A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához.

A negatív ionok gyógyító hatása

A negatív töltésű ionok egészségesek.

Mint a világon minden általunk ismert anyag – így a só is – atomokból áll. Minden atomnak egy atommagja és egy vagy több elektronja van, amelyek a mag körül rendeződnek és az atomburkot alkotják. Ionnak nevezünk minden atomot vagy molekulát, amelynek túl sok vagy túl kevés elektronja van. Ha egy ionnak túl kevés elektronja van, továbbiakat vonz magához, hogy a hiányt egészen egyszerűen kiegyenlítse. Ezt pozitív töltésű ionnak nevezzük. Ha egy ionnak túl sok elektronja van, akkor túl akar adni rajtuk, ezt negatív töltésű ionnak nevezzük.

Egy normál lélegzetben körülbelül egyforma mennyiségű pozitív és negatív töltésű ion található. A belélegzett negatív ionok kedvezően hatnak egészségünkre, a pozitív ionok ellenben károsak. A negatív töltésű ionok legnagyobb koncentrációját a tengernél, a magas hegységekben és az erdőkben, továbbá vízeséseknél és folyómedreknél találjuk.

Azonban a legtöbb helyen légzésünk már nemcsak, hogy nincs egyensúlyban, hanem túl van terhelve káros pozitív töltésű ionokkal, amelyeket az elektromos eszközök idéznek elő, mint például a számítógép és televízió vagy akár a dohányzás. Mivel manapság átlagosan időnk 80 %-át zárt helyiségben töltjük, annak klímája természetesen mérvadó egészségünkre nézve. Azonban a városban és az irodáinkban, illetve a munkahelyeinken általában nem elég a negatív töltésű ionok száma, mivel sokat megsemmisít a klímaberendezés, az autók kipufogógáza és a gyárak szennygáza.

Az ember naponta átlagosan 90.000 liter levegőt lélegez be. Az orrunkban és légcsövünkben lévő nyálkahártya sótartalmú váladékanyagot tartalmaz, amely – mint ahogy időközben már kiderült – a lélegzetben található pozitív ionok egy részét negatív ionokká tudja átalakítani.

A negatív töltésű ionok támogatják egészségünket és erősítik teljesítőképességünket, a test összes funkciójára messzemenően pozitív hatással vannak, mint ahogy ezt az alábbiak alá is támasztják.

Keringési rendszer

Vérünk az a szállítóeszköz, amely az oxigént és a tápanyagokat a vérereken keresztül a test egyes sejtjeibe eljuttatja. Sajnos a szállító utak néha eltömítődnek, például a koleszterin hatására , amely megtelepszik a véredények belső falain, és ezáltal egyre inkább leszűkíti a véredények átmérőjét, annyira, hogy a vér végül már csak nagy nyomás hatására tud átjutni.

Ezt a nyomást a szívnek kell elvégeznie. Ha mindezt hosszú időn keresztül kell csinálnia, ahhoz vezet, hogy a szív túl lesz erőltetve, mindez elsősorban akkor, ha nem jut elég oxigénhez. A kristálysó által leadott negatív töltésű ionok azonban csökkentik a vér koleszterin szintjét, és ezáltal csökkentik a vérnyomást és a szív megterhelését.

Az immunrendszer

Életünk során a baktériumok, a vírusok és a gombák folyamatosan próbálnak behatolni testünkbe, hogy ott betegségeket okozzanak. A testnek azonban rendelkezésre áll védekezősejteinek ütőképes hadserege. Ezeket a negatív töltésű ionok támogatják, amelyek abban segítenek, hogy megsemmisítsék a betegségek okozóit, méregtelenítsék a vért és ezátal megakadályozzák a gyulladásos folyamatok elterjedését.

Allergiás megbetegedések

Ha a test hevesen reagál a virág- és a háziporra, a környezet által kibocsátott mérgekre és bizonyos élelmiszerekre, akkor allergiáról beszélünk. A negatív töltésű ionok az oxigénnel együtt bekerülnek a vérbe és a test sejtjeibe, és többek között enyhíthetik, illetve megszüntethetik a szénanáthát. Ugyanakkor viszont az egészséges oxigén hiánya olyan betegségekhez vezet, mint az asztma és a hörghurut. A nagyobb m

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon