GYIK

A sóbarlang relax belépőjegy egy 60 perces terápiás turnust tartalmaz, mely során a teremben lévő sóionizátorok porlasztott himalája só és vízgőz elegyét juttatják a levegőbe. A sóbarlangban kellemes relaxációs zene szól, kényelmes, állítható nyugágyakon lehet pihenni.
Szomjoltásra kristályok által energetizált forrásvizet biztosítunk.
A Sóker Sóbarlangban a himalája só gyógyító hatását többszörösen is javunkra fordíthatjuk. A sópárával telített levegő kitűnően alkalmas légúti betegségek kezelésére. A sóbarlangokban végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy a köhögés, asztma, allergia, szénanátha betegségektől szenvedők határozottan jól reagálnak a többhetes sóbarlang kúrára. A himalája sómanion, azaz negatívion- tartalma közömbösíti a káros pozitív ionok zavaró hatását, a sótéglák narancsos-sárgás-vöröses színe pedig enyhíti a levertség, depresszió tüneteit. Kattintson, és tudjon meg többet a sóbarlang jótékony hatásairól!
Hétköznap 10 órától 20 óráig, szombaton nyáron 10 órától 16 óráig vagyunk nyitva.A turnusok ideje hétköznap:
10:30-11:00
12:00-13:00
14:00-15:00
15:30-16:30
17:30-18:30
19:00-20:00A turnusok ideje szombaton:
10:30-11:30
12:00-13:00
13:30-14:30
15:00-16:00A sóhomokozó 10:15-től 13:00-ig és 16:30-tól 18:30-ig üzemel.
Mert így tudjuk biztosítani a sóbarlang levegőjének frissességét. A turnusok után szellőzőrendszerünk friss levegőt keringet az elhasznált levegő helyére, a teljes kicserélődéshez pedig idő kell. Bejelentkezni a 06-1-312-1646-os telefonszámon lehet, legkésőbb fél órával a turnus előtt.
A sóbarlangba nem szükséges váltóruhát hozni, utcai ruhában is lehet relaxálni nyugágyainkon. Mivel a cipőt le kell venni mind a sóteremben, mind a sóhomokozó területén, zokni használata javasolt. Meleg takarót biztosítunk a relaxációhoz. A sóbarlangban 20-22 fokos hőmérséklet a jellemző.
Igen, homok helyett himalája só granulátummal töltöttük fel a homokozót, így nem csak a sótéglák és a nedves sópára kedvez a gyermekek egészségének, de maga a homokozó is!
Nézze meg, milyen pozitív hatással van a gyerekekre a himalája só!
Azért párás a levegő, mert a sószobákban egy speciálisan kialakított ultrahangos hidegpárasító készülék, úgynevezett ionizátor a himalája só vizes oldatát a turnus alatt folyamatosan párologtatja. A finom himalája sópára légzés során bejut a tüdőbe, egészen a nagyhörgőkig fejti ki légúttisztító és nyálkahártya regeneráló hatását. Ezt a gyógymódot nevezzük nedves sóterápiának.
A nedves sóterápiával a természetes eredetű sóbarlangok mikorklímáját igyekszünk reprodukálni és ezekben a barlangokban is enyhén nedves, párás a levegő. A másik fontos ok, amiért mi a nedves sóterápia mellett tettük le a voksunkat a só enyhén szárító, vízelvonó hatásával magyarázható. A víz párája nélkül a légutakat szárítja a só, ezt a hatást közönbösítjük azzal, hogy a sót tisztított vízben oldjuk fel és úgy fújjuk a levegőbe.
Allergia, asztma, szénanátha, megfázás, COPD, légúti gyulladásos megbetegedések, fokozott stressz, álmatlanság, hiperaktivitás, ekcéma, pikkelysömör, arc- és homloküreggyulladás, krupp, hurutos megbetegedések, középfül- és hangszálgyulladás esetén.
Tuberkolózis, lázas állapot, heveny gyulladásos, fertőző megbetegedések és súlyos szívelégtelenség, esetén.
Már meglévő tünetek kezelése esetén érdemes lehetőség szerint mindem nap, de legalább 3-4 alkalommal látogatni a sóbarlangot. A tünetek a rendszeres látogatás következtében rendszerint 10-12 alkalom után érezhetően javulnak, szükség esetén a 10 alkalmas kúra ismétlése javasolt. Allergiás vagy megfázásos időszakok előtt is érdemes 1-1 megelőző sóterápiás kúrát elvégezni az immunrendszer erősítése érdekében.
Nem. A megpihenni, kikapcsolni, relaxálni vágyókat is szeretettel várjuk!
Száraz, vagy nedves sópárát generáló ionizátor segítségével, melyek megtalálhatók a webshopban is. Ha pedig a sópárás levegő mellett a sótéglák színterápiás hatását sem szeretné nélkülözni, az építésben is örömmel segítünk. Nézze meg referenciamunkáinkat, és tudjon meg többet a sóterápiás helységek építéséről!

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon