Alizbar – A hárfa szerelmese

Igazán különleges koncertélmény vár látogatóinkra, akik kristálysóval és finom zenével szeretnének feltöltődni:

Alizbar hárfaművész, mesemondó és hárfa-terapeuta a tündérmesék varázslatos világát idéző meditatív koncertet és hárfa-terápiás kezeléseket ad a Sóker Kristály Sóbarlangban.

Hallgasson bele a Alizbar és zenésztársa, a gitárművész Alexander közös játékába az alábbi videón:

 

Alizbar moldáviai születésű hárfaművész, mesemondó és hárfa-terapeuta, 2002 óta rajong a kelta-hárfáért. Mióta a tündérmesék világa megérintette, elhatározta, hogy a lelkében lángra lobbant meséket zenébe öltözteti. Szerzeményeit nem megkomponálta, hanem mintegy „Égből érkező” üzenetként lejegyezte őket.

Alizbar, hárfaművész

Első lemeze a „Welcome into the morning”1999-ben jelent meg, szólóalbuma a „Metamorphoses of Ann” 2007-ben lett rögzítve. A neves Prikosnovenie, a franciaországi tündérzenével foglalkozó lemezkiadónak több száz előadó közül Alizbar-ra esett a választása, így 2008-ban a Prikosnovenie-Mandalia sorozatában került kiadásra a zenéje.

A helyszínen megvásárolhatóak Alizbar eddig megjelent lemezei!

Alizbar időközben számos irodalmat tanulmányozott a hárfa-terápiához kapcsolódóan, és az évek során gyakorlatban megfigyelte a zene önmagára és a hallgatóira gyakorolt pozitív hatását valamint a hárfa-terápia működőképességét, amit napjainkban nagy sikerrel alkalmaz. A koncertjein felcsendülő szívhez szóló dallamok a tündérek varázslatos világába kalauzolják el a közönséget.

Ez a mesebeli zene ellazítja és energiával tölti föl a hallgatókat, melyhez szinergikusan hozzájárul a környezet, a több tonna himalájai kristálysó stresszoldó színterápiás és energetikai kiegyenlítő hatása.

 

A hárfa ősi múltja

hárfa női arcot formáló húrokkal

A hárfa történelme visszanyúlik az ősi, bibliai időkhöz, ahol ahol a jólét és a spirituális gyógyítás szimbólumaként ismerték. A héber kultúrában Dávid király hangszere volt, aki a hárfa segítségével űzte el a gonosz szellemeket Saulból. Mítoszok utalnak a hárfa égi eredetére, a múltban egyetemesen az istenek ajándékának tekintették. A hárfa misztikus összeköttetés -, és egy tökéletes kommunikációs eszköz volt a Mennyország és a Föld között. A hárfa hangszínének elbűvölő és relaxáló hatása már az első történelmi feljegyzések előtt nyilvánvaló volt.

Kapcsolódó linkek:

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon