Referenciák

Asztma ellen sóterápia - Tapasztalatok

Nézze meg, hogyan segített másoknak a himalájai sóterápia az asztma tüneteitől való megszabaduláshoz. Bízom benne, hogy Önnek is tudunk segíteni!

A Sóker Sóbarlangban tüdőgyógyász szakorvosi vizsgálati program zajlott le a TámAsztma Zuglói Asztma Egyesülettel együttműködésben, mely a sóterápia asztma ellen kifejtett hatását kutatta. A vizsgálati program során, az önkéntesen jelentkező betegek először egy szakorvosi vizsgálaton vettek részt (kórelőzmény felvétele, fizikális vizsgálat, légzésfunkció mérése). A vizsgálatokat Dr. Popovics Zsuzsanna tüdőgyógyász főorvos, és Magyar Csabáné asztma nővér végezte el.

A vizsgálat után egy 20 alkalmas sóbarlang terápia következett és a terápia végeztével egy újabb szakorvosi vizsgálat zajlott le, a légzésfunkció ismételt ellenőrzésével.

Dr. Popovics Zsuzsanna tüdőgyógyász főorvos az alábbiakban foglalta össze a vizsgálat eredményét:

Az asztma tüneteitől szenvedő betegek az alábbi tapasztalatokról számoltak be

“2009 őszén egy húsz alkalmas asztma kúrán vettem részt a sóbarlangban. A kúra megkezdésekor erősen köhögtem, éjszaka többször arra ébredtem, hogy fuldoklom, nehezen vettem a levegőt. A különféle asztma elleni szerek, hörgőtágítók nem igazán segítettek, pedig többfélét is kipróbáltam. Hetente 4-5 alkalommal vettem részt a sóterápiás kúrán a kellemesen sós párájú, meghitt hangulatú sóbarlangban. Kb. a 4. alkalom után kezdtem egy kicsit jobban érezni magamat, s hamarosan már végig tudtam köhögés nélkül aludni az éjszakákat. Hogy tartós legyen a javulás, egy természetgyógyász javaslatára diétába kezdtem, amit azóta is tartok: tejtermékek, édes ételek, finomított élelmiszerek elhagyása. Hónapok óta nem szedek semmilyen asztma elleni gyógyszert. Beteg sem voltam, tökéletes a légzésem. Rendszeresen járok tornázni, és számomra is hihetetlen, hogy fél évvel ezelőtt, az állandó köhögéstől kimerülve, egy rövidebb sétától is kifáradtam. Köszönettel tartozom a sóbarlang valamennyi munkatársának, hogy hozzásegítettek a gyógyulásomhoz!”
Üdvözlettel: László Erika, Budapest

“A tavaly ősszel elvégzett három hetes asztma elleni sóbarlang terápia eredményét összegezve az alábbiakat tapasztaltam: Jelentősen megnövekedett a hörgőim kapacitása, légzésem könnyebbé vált, mely pozitívan befolyásolta a közérzetemet. A sóteremben kellemes, relaxálást elősegítő zene hallatszott, melyet olvasással egészítettem ki. A személyzet udvariasan részt vesz a betegek ellátásában és szívesen informál az egyéb gyógyászati termékek használatára vonatkozóan. A sóbarlang külön érdekessége a számtalan sótégla, melynek különleges fényhatása lenyűgözi az embert.”
Köszönettel: Varga Tibor, Budapest

“Részt vettem a SÓKER Sócentrum három hetes, asztmás betegeknek meghirdetett sóterápiáján. Azt tapasztaltam, hogy a hörgők tágultak, ami könnyebb légzésvételt eredményezett. Itt az embernek módjában van ellazulni, ezáltal az izmok és a hörgők görcse is lazul, és így jobban fejti ki a jótékony hatását a sópárás levegő. Ha a kezelések után fél óráig nem ettem és nem ittam, akkor a terápia sokkal jobban hasznosult, mert a légútban megmaradt a belélegzett sópára. Érdemes a Sóbarlangban eltölteni több időt, mert az idegekre gyakorolt nyugtató hatása is nagyon fontos. A Sóbarlang atmoszférája remekül hozzájárul a tökéletes kikapcsolódáshoz és a regenerálódáshoz. Így távozás után is fenn maradt a javult állapot. Ráadásként, a sópárán és a fényterápián kívül még a kellemes zene is javunkra válik. Mindenkinek ajánlom, allergiásoknak és asztmásoknak ugyanúgy, mint az egészséges embereknek, hogy fenntartsák a jó közérzetüket. HUNZA kristálysót a boltjukban vettem, amit otthon széleskörűen felhasználok: levesekbe, kenyérsütésnél és salátáknál öntetbe. Nagy örömmel fogyasztom a mai napig is!”
Horváth Lászlóné, nyugdíjas, Budapest

“Tavaly ősszel vettem részt a sóbarlang asztmás betegek számára szervezett programján. A kúrát megelőzte egy részletes orvosi vizsgálat, és egy két hetes betegnapló vezetése. Heti 4-5x vettem részt a kúrán. A kúra első hetében már éreztem a pozitív változást. Nagyon tetszett a remekül berendezett sóbarlang terem is, melyben egyszerre élveztem a só gyógyító, nyugtató hatását, a fényterápiát, és a kellemes zenét, melyet diszkréten hallhattam. A második orvosi vizsgálat eredményeképpen - mely a kúra befejezte után két héttel volt - a tüdőm kapacitása jelentősen javult. A parlagfű-szezon sem viselt meg annyira, mint a kúrát megelőző években. A sóbarlang annyira megtetszett, hogy több ismerősömnek is ajánlottam, sőt, megint vettem egy 10 alkalmas bérletet. Köszönöm a lehetőséget, hogy megismerhettem a sóbarlangot. A személyzet nagyon készséges, segítőkész, és informál a folyamatosan megújuló programokról is, amiket a sóbarlangban tartanak.”
Szabó Orsolya, Budapest

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon