Shiatsu Masszázs Budapesten a Mozsár Utcában

Bali logo 2.1

 

Shiatsu masszázs és Japán kiropraktika


 

A Shiatsu - japán masszázs célja a test öngyógyító képességeinek felerősítése, a vér-, és energiaáramlás serkentése, gyorsítva a méreganyagok kiürülését a szervezetből, valamint az érzelmi állapotunk kiegyensúlyozása.

A kezelés ruhában történik egy padlóra fektetett matracon, vagy speciális Tao-line támasztópárna rendszerben a Sóbarlang kistermében, mely ideális egészségjavító közeget biztosít a levegőben lévő, tengerparti klímához hasonló sópára és a magas negatív ion telítettség miatt, valamint a több tonna Himalája kristálysó stresszoldó, nyugtató fényének köszönhetően.

A shiatsu masszázs hatékonyan használható orvosi kezelések kiegészítésére, sport sérülések enyhítésére és megelőzésére egyaránt.

Hatékonyan alkalmazható a következő problémák esetén:
nyak-, váll-, és hátfájás, derékfájás, zsibbadás, fejfájás, asztma, magas vagy alacsony vérnyomás, székrekedés, gyomorgörcsök, menstruációs szabálytalanságok, álmatlanság.

A kezelés ára: 14.000 Ft 12.000 Ft / 60 perc |

 

Japán kiropraktika/Seikotsu Ho - Csontok és ízületek korrekciója, összehangolása

A hagyományos japán gyógyászatban a Budho Sheio - Seikotsu Ho technika a támasztó- és mozgatórendszer (gerinc, végtagok ízületei, izomzat), sérülések, gyulladások, degeneratív (elhasználódásos, "kopásos") elváltozások következtében kialakult visszafordítható (funkcionális), kóros elváltozásaival, diagnosztikájával és kialakulásának okaival, majd kezelésével foglalkozik. A kezelés célja, hogy a lágyan végzett technikákkal, az ízületek mozgáskorlátozottságának oldásával, az izomzat szükség szerinti lazításával, vagy erősítésével helyreállítsa a gerinc és a végtagi ízületek mozgásdinamikáját, funkcióját, eredeti statikáját és stabilitását, ezáltal csökkentve, megszüntetve a fájdalmat. A fájdalom múlásával és a mozgás szabadabbá válásával javul a pszichés és fizikális közérzet. 
Koncentrált iránya a nyak, gerinc (medence) és lábak szimmetriájának helyreállítása. Kiegyensúlyozza a testet, beállítja az ízületeket, oldja a testben keletkező blokkokat.

A kezelés ára: 12.000 Ft 10.000 Ft / 30-40 perc |

testsúlyközpont-eltolódás

 Komolyabb problémák, hosszú idő óta fennálló krónikus tünetek esetén 3-5 kezelés után tapasztalhatunk tartós javulást. Az elért eredmény szinten tartásához ideális esetben havi egy emlékeztető alkalom javasolt.

 Előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés szükséges.

 Bejelentkezés!

 

 

 

 

 


A keleti diagnosztikára alapuló állapotfelmérés

A diagnosztika négy típusa:
  • Bo Shin: megfigyelés
  • Setsu Shin: tapintás
  • Mon Shin: kérdések, információk
  • Bun Shin: diagnosztizálás hallással és szaglással

Az egész életünk, életmódunk leolvasható a testünkről. A mikró megjeleníti a makrót. Az egész test állapota leolvasható például az arcról, a talpról és a nyelvről is, hiszen életvitelünk rányomja lenyomatát a testünkre. A keleti diagnosztika segítségével feltárhatjuk és megoldást találhatunk problémáinkra, megelőzhetjük a betegségek kialakulását, visszaállíthatjuk a test egészséges állapotát.

Tradicionális japán masszázs és fizioterápia

A tradicionális japán terápia a teljességre, az egészre törekvő gyógyítási mód, melynél figyelembe veszik a beteg érzelmi, fizikai és szociális állapotát is. Filozófiai alapjai több ezer évre nyúlnak vissza. E hosszú időszak alatt hatást gyakoroltak rá a kínai, koreai, és más keleti tudományok és filozófiák, majd a terápiát gyakorló orvosok kutatási eredményeivel és klinikai tapasztalataival kiegészülve érte el jelenlegi formáját.

A terápia a GODAIRA (nagy ötre) vonatkozó teórián alapul

Öt terület, amelyek erősen hatnak egymásra, befolyásolva testünket, egész életünket.

  • Érzelmek: a gondolkodási folyamatok, érzelmek, hitek, értékek
  • Környezet: hol, mikor és hogyan tesszük azt, amit teszünk.
  • Test: a test szerkezete: csontok, izmok, ínszalagok állapota
  • Energia: az idegrendszer és energiarendszer állapota
  • Táplálkozás: a hormonok, emésztőrendszer állapota, az étel, amit megeszünk

Amikor ezek az elemek egyensúlyban vannak, testünk egészséges. Ha az egyik területen probléma adódik, az kihatással van a többi terület egyensúlyára is. A terápia a test veleszületett mély, rejtett képességeit arra használja, hogy beindítsa az öngyógyítás folyamatát.

A Tradicionális japán masszázsterápia a következő technikákat alkalmazza:

Anma-Tradicionális japán masszázs

Az Anma az egyik legősibb masszázsforma a világon. Az Anma jelentése: nyomás (An) és dörzsölés (Ma).
Az Anma terápia az évek során számos más masszázsfajta születésére volt befolyással, ilyenek például a Shiatsu, Yumeiho és a svédmasszázs.

A Shiatsu terápia a Keleti Gyógyászat elvein alapul. Ez az ősi gyógyító művészet speciális technikákat alkalmaz, melynél a test meghatározott pontjaira nyomást gyakorolnak, hogy fájdalmat, feszültséget, kifáradást és betegségtüneteket csökkentsenek. Ezek a pontok, melyeket "Tsubo"-nak neveznek, speciális helyek a bőrben és a test izomrendszerében, ahol az idegek fájdalmat vagy kellemetlen érzést okoznak, ha a testen keresztül áramló energia akadályokba ütközik. 361 Tsubo pont (melyeket akupunktúra-pontnak, vagy nyomás-pontnak is neveznek) fekszik a Meridiánvonalak mentén, amellett a 14 csatorna mellett, melyeken keresztül a test energiája áramlik. A gyakorlatban kb. 92 Tsubo-t használnak. Ezeknek a pontoknak a stimulálása elősegíti a vér és az energia áramlását testünkben.  Célja a test öngyógyító mechanizmusának beindítása, a belső szervek, és energia utak egyensúlyának beállítása.

Az Anma nagyon népszerű volt a japán lakosság körében, a Meiji időszakig. Majd az 1950-es években az amerikai Chiropractic/Osteopathy elterjedésének hatásain keresztül, újra felszínre kerülhettek a hagyományos japán masszázsterápiák, mint az Anma masszázs, Budho Sheio, Anpuku terápia stb.

bbshiatsu.com, BB Shiatsu - Japán Masszázs és Kiropraktika, Budapest, Mozsár u. 7, 1066, Tel.: 06 20 441 4173

 

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon