Sóbarlang előnyei

A himalája sótéglából készült és megvilágított sóbarlangban a himalája só gyógyító hatását többszörösen használhatjuk ki. A himalája só erős egészségtámogató erők forrása, amelyek egyrészt összetételéből, másrészt negatív ion-tartalmából és színterápiás hatásából indulnak ki. A sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések kezelésére. Különböző sóbarlangokban végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitisz és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára. Megfigyelték, hogy a betegség javulása sokaknál a kúrát követően még több hónapig is észlelhető volt.

Kiknek ajánlott a sóterápia?

-asztmásoknak
-allergiásoknak
-dohányosoknak
-sportolóknak
-COPD esetén
-légúti gyulladásos betegségek esetén
-ekcéma, psoriasis (pikkelysömör) esetén
-fokozott stressz, depresszió és hiperaktivitás esetén
-krupp, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreg-gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, középfülgyulladás, hangszálgyulladás esetén
-szmogot szívó városlakóknak
-mindenkinek, aki szabadon szeretne lélegezni

 

A sós levegő

 • A levegőben levő sópára a pozitív töltésű részecskéket megköti (pl. por, pollenek), ezáltal a helység levegőjét megtisztítja. A porlasztott, vagy ionizált himalája sóval dúsított levegő belégzésével pedig a himalája só gyógyító ereje is érvényesül. Használatával nem csak a légúti megbetegedéseken tudunk segíteni, hanem többek közt az allergiás megbetegedéseken, a szénanáthán, az immunrendszer gyengeségén, az alvászavaron, és a gyermekek hiperaktivitásán is.

 • A himalája só természetes antihisztamin (azaz allergiát kiváltó hisztamin hatását ellensúlyozza), tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a lerakódások, slejm felszakításában.
 • Himalája só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához is.

A negatív ionok gyógyító hatása

 • Minden anyag állandó mozgásban van. Az atom részecskéi nemcsak egymás körül mozognak, hanem saját forgást is végeznek. Ezeknek a forgási impulzusoknak a nagyságát SPIN-ben mérik. (A spin a forgás angol megfelelője). A jobb-spin az óramutató forgásával megegyező irányt jelzi, a bal-spin az ellenkező irányt. Normális esetben a jobb- és a bal-spin körülbelül azonos gyakorisággal fordul elő, ami meg is figyelhető azokon a helyeken, ahol eddig megkímélték a környezeti hatásokat. Városi környezetünkben azonban a bal-spinű ionok vannak túlsúlyban. A bal-spin eluralkodását környezetünk elektromos áramlással való megfertőzésére vezeti vissza a tudomány. A jobb-spin gyógyító hatású energetikai rezgéseket hoz létre, míg a bal forgású erők rendszerint megbetegítenek. A só összes részecskéje csak jobb forgású, azaz a környezet káros hatásai ellen hat és ismét visszaállítja az egyensúlyt.

   

 • Mint a világon minden általunk ismert anyag – így a só is – atomokból áll. Minden atomnak egy atommagja és egy vagy több elektronja van, amelyek a mag körül rendeződnek és az atomburkot alkotják. Ionnak nevezünk minden atomot vagy molekulát, amelynek túl sok vagy túl kevés elektronja van. Ha egy ionnak túl kevés elektronja van, továbbiakat vonz magához, hogy a hiányt egészen egyszerűen kiegyenlítse. Ezt pozitív töltésű ionnak nevezzük. Ha egy ionnak túl sok elektronja van, akkor túl akar adni rajtuk, ezt negatív töltésű ionnak nevezzük.

   

 • A belélegzett negatív ionok kedvezően hatnak egészségünkre, a pozitív ionok ellenben károsak. A negatív töltésű ionok legnagyobb koncentrációját a tengernél, a magas hegységekben és az erdőkben, továbbá vízeséseknél és folyópartoknál találjuk.

   

 • Az ember naponta átlagosan 90.000 liter levegőt lélegez be. Az orrunkban és légcsövünkben lévő nyálkahártya sótartalmú váladékanyagot tartalmaz, amely – mint ahogy időközben már kiderült – a lélegzetben található pozitív ionok egy részét negatív ionokká tudja átalakítani.

A só rezgésfrekvenciája

 • Az atomstruktúrájából adódóan semlegesítő hatású só a művi mezőfrekvenciákat természetes úton tudja kiegyenlíteni, ezáltal természetes erősítőként hat, amely átveszi, és egyben környezetébe juttatja az életünk számára oly fontos nyolctól tíz hertz-ig terjedő rezonancia-frekvenciát. Rendezi a betegek energiahiányát.
 • A himalája só biztosítja számunkra azt a frekvenciát, amely a testünkével azonos, ezáltal testünk ellazul és pihen.

A kristálysó szín-terápia

A himalája sókristály által kibocsátott fény frekvenciája megfelel az úgynevezett meleg hang tartomány 600-700 nanométer közötti frekvenciájának. A gyógyításban már évtizedek óta alkalmazzák a monokróm fénnyel való sugárzást, ugyanis ennek frekvenciái közvetlen hatással vannak a sejtképző funkciónkra.

Vörös
 • A vörös szín erősíti a szívet és a vérkeringést és aktiválja az életerőt.
 • Gyógyítólag hat a vérkeringési zavarokra, alacsony vérnyomásra, bénulásra, ájulásra, serkenti a gyengén működő szerveket.
 • Növeli a vérnyomást és a percenkénti légzésszámot.
 • Májfrissítő, érzékvédő, vörösvértestecske építő.
 • Életerő, energiaadó, aktiváló.
Narancs
 • A narancs szín felpezsdít, a közelség és a biztonság érzését közvetíti, oldja a sokkot és a sérüléseket, gyógyítja az idegeket és a kedélyállapotot, aktiválja a vesét és a húgyhólyagot.
 • Gyógyítólag hat a klimaxos panaszokra, krónikus asztmára, reumára, köhögésre, hörghurutra.
 • Kedvezően befolyásolja az emésztőszervi működéseket és csökkenti az anyagcsere zavarait.
 • Tüdőszövet erősítő, mirigyfrissítő.
 • Jó hatású a megfázás, álmosság, fáradtság ellen. Pozitív hatású, feltölti az emberi energiamezőt, melegít, felvidít, felépít, erősít, fokozza a munkaerőt, a szexuális vágyat és potenciát, növeli az immunitást.
 • Élénkítő hatású, letargia ellenes, visszahozza az életkedvet, mérsékli a depresszió jeleit.
 • Segíti a koncentrációt.
Sárga
 • A sárga szín gyógyítólag hat a gyomorbántalmakra, emésztési zavarokra, székrekedésre, kövérségre, máj-és epebajokra, cukorbetegségre, vízkiválasztási problémákra.
 • Jótékonyan hat az idegkimerültségre, az alsó végtagok idegi eredetű bénultságára. Serkenti az agy működését.
 • Fokozza a kiválasztást, kedvezően hat a táplálkozási szervekre, bőrhám sejtjeit is aktiválja.
 • Elősegíti a méregtelenítési folyamatokat, javítja az agy értelmi képességét, az idegeket erősíti, a logikus gondolkodást stimulálja.
 • Erősíti az önuralmat.
Fehér
 • A fehér szín a makulátlan tisztaság, a becsületesség, az igazság, a gyógyítás, a tisztítás, a méregtelenítés színe.
 • Valamennyi szín együttese. Mindenre alkalmazható, feltölti a csakrákat és védelmezi valamennyi testrészt.

 

Ellenjavallatok

A haloterápiának, azaz sóterápiának kevés és ritkán tapasztalható mellékhatása van. Egyes betegek a kúra elején torokkaparást, fokozott köhögést tapasztalhatnak, ez azonban természetes, a légutak tisztulási folyamatának része, amely során a só által feloldott, hosszú idő alatt lerakódott szennyeződések távoznak a tüdő legmélyebb régióiból is. Ezek a mellékhatások a lerakódott szennyeződések és kórokozók távozásával elmúlnak. Előfordulhat a bőr viszketése, illetve szemérzékenység, ilyenkor a kúrák gyakoriságát csökkenteni kell.

Az alábbi esetekben a terápia nem javasolt:

 • Tuberkulózis
 • Lázas állapot
 • Heveny gyulladásos megbetegedések
 • Fertőző betegségek
 • Súlyos szívelégtelenség

A sóbarlangban mindenki a saját felelősségére tartózkodhat. A felmerülő problémákért, esetleges kellemetlenségekért, félreértésekért felelősséget nem vállalunk. A sóhomokozót 12 év alatti gyermekek kizárólag felnőtt kíséretében, illetve felügyelete mellett vehetik igénybe.

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon