Sóbarlang építése

Sószobát, sóbarlangot építene? Jó helyen jár: az ország legnagyobb építési tapasztalatával rendelkezünk: több mint 25 sóbarlangot építettünk, beleértve Közép-Európa legnagyobb sóterápiás helységeit, valamint több tucat óvodában adtunk már át sószobát. A sóterápia és a sóbarlangok keresettsége a természetes egészségmegőrzés és gyógyítás térhódításának köszönhető.

Miért építenek egyre több sószobát, sóbarlangot?

 • Az otthonokban: a saját és a család egészségének megőrzésének érdekében
 • Közintézményekben, óvodákban: a közösségekben rendkívül fontos immunerősítés érdekében, gyerekek körbefertőzése, immunerősítés, hiperaktivitás ellen
 • Szállodákban, wellness központokban: az egészséges élet területén egyre komolyabb szerepet kap a haloterápia, azaz sóterápia.
 • Vállalkozás céljából: az emberek szívesen térnek be egy-egy sóterápiás turnusra, ahol feltöltődhetnek, gyógyulhatnak, relaxálhatnak, vagy egészséges környezetben játszhatnak gyermekeikkel.

A sóbarlang pozitív élettani hatásai:

SófelületekA sótéglák és sósziklák beépítésével készült, hangulatosan megvilágított sóbarlangban a só gyógyító hatását többszörösen használhatjuk ki. A sóbarlang építés legkedveltebb alapanyaga, a himalája só erős egészségtámogató erők forrása, amelyek egyrészt összetételéből (a nátriumklorid mellett további értékes elemek épültek az ionos rácsszerkezetbe), másrészt negatív ion-tartalmából és színterápiás hatásából indulnak ki.

Különböző sóbarlangokban végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitisz és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára. Megfigyelték, hogy a betegség javulása sokaknál a kúrát követően még több hónapig is észlelhető volt.

Sóbarlang építés lépései

1. Tervezés
A tervezés fázisa a legfontosabb, érdemes kellő időt szánni rá és a megfelelő szakemberekkel konzultálni, hogy a sóbarlangból a legjobbat hozhassa ki. Tapasztalataink szerint a következő kérdéseket érdemes végiggondolni a sóbarlang tervezésekor:

 • Milyen célból, milyen felhasználásra építünk sóbarlangot?
 • Mekkora és milyen típusú tér áll a rendelkezésünkre?
 • Hogy tudjuk megoldani a sóbarlangban kiemelten fontos szellőztetést?
 • Milyen típusú sót szeretne használni? (Himalája, vagy parajdi só? Esetleg a kettő keveréke?)
 • Simára csiszolt, vagy természetesebb hatású, rusztikus felületű sótéglát használna, esetleg szeretne sótömb, sószikla darabokat is? Tervez szórt szemcsés felületet?

A már megvalósított ötletekért kattintson, nézze meg galériánkat! Ha további kérdések merülnek fel a tervezéssel kapcsolatban, írjon nekünk és mi visszahívjuk Önt a megadott időben.

2. Felmérés
Előzetes egyeztetést követően alaposan feltérképezzük a helyszínt, pontosítjuk az elképzeléseket, majd átgondolva a konstrukciót elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat. Amennyiben ez elnyeri tetszését, indulhat a sóbarlang építés!

3. Kivitelezés
A kivitelezés ideje a sófelületek nagyságától és összetettségétől függ, a kisebb terápiás helységek akár 3 nap alatt is elkészülhetnek, a nagyobbakhoz átlagosan egy hét kell.

4. Átadás
Az átadás nemcsak a sóbarlang, hanem annak rendeltetésszerű működéséhez szükséges tudnivalók átadásáról is szól. Sóbarlang-tulajdonosként szívesen osztjuk meg tapasztalatainkat, észrevételeinket a sikeres üzemeltetés érdekében.

Milyen kiegészítőkkel érdemes még számolni?

A sófalak felhúzása nem jelenti azt, hogy már kész is a sóbarlangunk! Íme, néhány keresett megoldás, melyek különlegessé és személyessé varázsolhatják a helységet, vagy éppen növelhetik annak egészségjavító hatását:

 • Sópárásító ionizátorok

A sóbarlang kötelező eleme, hiszen a légúti betegségek hatásos kezeléséhez elengedhetetlen, hogy a sóbarlangban tartózkodók magas koncentrációjú sópárát lélegezzenek be.

A kérdés már csak az, hogy nedves, vagy száraz sópárát szeretne?
A nedves sópára Sóker Só Ionizátorral érhető el, mely egy speciálisan kialakított ultrahangos hidegpárasító készülék kerámia membránnal, mely képes a víz és a himalája só oldatának elpárologtatására.
A száraz sóterápia kedvelőinek ideális választás a minősített orvosi műszereket gyártó Prizma cég általunk forgalmazott PritzSalt sógenerátora. A PritzSalt mechanikus őrléssel porítja a sót, így jutnak az apró só aeroszolok a levegőbe.

 • Világítás

Alapesetben Tronix Tube Light hagyományos világítási rendszert építünk a sótéglák mögé, azonban léteznek színesebb megoldások is, ilyen például a RGB LED szalagos világítás. A sótéglák RGB LED-szalaggal történő megvilágítása nemcsak energiatakarékos és hosszútávon megtérülő gazdaságos megoldás, de számtalan kreatív lehetőséget is hordoz magában. Az RGB színkeverés szabályai szerint bármilyen szín kikeverhető, a színek sorrendje és a váltás ideje is beprogramozható. A változatos háttérvilágítás hangrendszerrel is összeköthető, ami különleges audiovizuális hatást eredményez.

 • Lafuma székek

Kifejezetten sószobában történő lazításhoz javasoljuk a francia Lafuma cég relaxációs székeit. Idő- és sóállók, a speciális rétegezésű huzatnak köszönhetően magas légáteresztő képességűek. Fokozatmentesen állítható minden részük, így egyénre szabottan használhatók és könnyen összecsukhatók. Többféle színben és típusban léteznek, a huzatuk mosható.

LED világítás
sóker só ionizátor
Lafuma szék

Sóhomokozó a gyerekeknek

A sóhomokozó egy különleges lehetőség a sószobában való játéktér megteremtésére. A himalája sógranulátummal szórt felületen a gyerekek játék közben gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket és koncentrációs képességüket.

További információra van szüksége, esetleg ajánlatot kérne? Keressen minket elérhetőségeinken: hívjon, írjon, vagy nézzen be hozzánk! Személyes konzultációra a SÓKER Sóbarlangban van lehetőség, ahol megnézheti a 23 tonna sóval beépített központunk belsőépítészeti megoldásait is.

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon