Sóhomokozó

Sóhomokozó gyerekeknek

Sóker Himalája Sóhomokozó – Egészséges játszóhely Önnek és gyermekének!

A gyerekek részére kialakított „sóhomokozó” egy speciális terem, ahol a gyerekek játszva gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket, fejleszthetik koncentrációs képességüket. A sóhomokozó kristálysóval van feltöltve, és városi szennyeződésektől mentes, természetes környezetet imitáló, tiszta  klímáját a kristálysó pára biztosítja, melyet a gyerekek észrevétlenül lélegeznek be. A sóhomokozó kiválóan alkalmas az egészségmegőrzésre és gyógyulásra mind szülőknek és gyermekeiknek, mind csoportoknak, nevelői felügyelettel.

A Sóhomokozóba 10:30-tól 13:00-ig és 15:00 órától 17:30-ig lehet jönni. A belépő 60 - 90 percre szól.

Kérjük, egyeztessen időpontot a 1-312-1646 telefonszámon.

Óvodás csoportoknak egyedi kedvezmény!

 

Bemutatkozó videó a Sóhomokozóról


A felvételért köszönet a Vital TV-nek.

Miben segíthet a gyerekeknek a sóterápia?

1. Prevenció

 • Szabad, tiszta, mély lélegzés elérésében
 • Öngyógyító erők aktiválásában
 • Az immunrendszer erősítéseben
 • Energetikai hiányok kiegyenlítésében

2. Gyógyulás

 • Légúti megbetegedéseknél pl. asztma, hörghurut, krupp, tüdőtágulat, felsőlégutak akut megbetegedése
 • Légúti allergia tüneteinek enyhítésében
 • Krónikus nátha, arcüreg–, homloküreg gyulladás, szénanátha, orrjárat kisebesedése esetén
 • Bőrbetegségek kezelésénél, mint kiegészítő terápia pl. ekcéma, neurodermitisz, pikkelysömör
 • Nyugtatóan hat a vegetatív idegrendszerre, ezáltal segít:
 • az alvászavar és a koncentrációs zavarok megszüntetésében
 • a stressz oldásában és a hiperaktivitás jeleinek mérséklésében

Hogyan fejti ki hatását a kristálysó?

A sóbarlang kedvező élettani hatásai négy alappilléren nyugszanak:

 • A sóbarlangban működő kristálysó-párásítóknak köszönhetően a tengerparti levegőhöz hasonló karakterű,sópárás klíma jön létre, melyet belélegezve érvényesül a só légúttisztító és nyálkahártya regeneráló, valamint természetes antihisztamin hatása.
 • A kristálysó, mint természetes negatív ion-forrás egy tiszta és stabil, allergén és elektorszmog mentes közeget hoz létre, erősíti az immunrendszer működését, és a szervezet összes funkciójára messzemenően pozitív hatással van a negatív ionok erős antioxidáns hatásánál fogva.
 • A kristálysóban, mint ásványban a napsugárzás által kiszárított őstengernek megfelelő, test-azonos biorezonanciás rezgésminta rögzült, mely segít az energetikai egyensúlyok helyreállátásiban
 • Az átvilágított sótéglák által a napfény spektrumának megfelelő színterápiás hatás segít az idegrendszer működésének kiegyenlítésében, nyugtató és stresszoldó, valamint sejtregeneráló hatású

Sóhomokozó tapasztalatok

balogh-balintne

Balogh Bálintné óvodavezető
így ír a Sóbarlangban tapasztaltakról:

2006 óta vagyok vezetője a Lendvay utcai Játékvár Óvodának. Pályázatomban kiemelt feladat és célként jelent meg a gyermekek egészségének megóvása, a betegségek megelőzése, sószoba létrehozása. Ahhoz, hogy intézményünknek legyen sószobája, nem kevés anyagi ráfordítás szükséges. Az önkormányzattal, a szülőkkel és a nevelőtestülettel közösen dolgozunk ezen. Addig is nagy örömünkre szolgált, amikor értesültünk róla, hogy megnyitotta kapuit a VI. kerületben ez a szép környezetű, esztétikusan berendezett sószoba, és annak lehetősége, hogy heti alkalmanként ide járhatunk gyermekeinkkel.
Egyre nagyobb az igény a természetes gyógymódok iránt. Sokan felismerik a só jótékony hatását, a tiszta levegő iránti igény fokozottan tör elő az emberekből. Mi a kisgyermekek esetében prevencióként, megelőzésként is használjuk. Ezen kívül, amikor egy kisgyermek közösségbe kerül, gyakrabban lesz felső légúti megbetegedésekre hajlamos, amelyből ha nem kezelik rendesen, asztma, allergia alakulhat ki. Mindenképpen fontos az odafigyelés, megelőzés és a már kialakult betegség hatékony kezelése.
A gyermekeink nagyon jól érzik magukat itt. Sokat játszanak, diafilmet néznek, tornáznak, pihennek. Mindig sok szép élménnyel térnek vissza az óvodába.”

ovodai jatek sobarlang

A Játékvár Óvoda egy csoportja játszik a Sóhomokozóban

Nagy örömmel értesültünk, hogy az óvodánkhoz közel, könnyen elérhető helyen található a Sóker Sóbarlang. Sok információ, illetve félinformáció volt már a birtokunkban, amikor egy szülői kezdeményezésre felkerestük Önöket.
Tele várakozással készülődtünk az első alkalomra, milyen lesz, hogyan kell ott “viselkedni”.
Az első benyomások: Udvarias, kultúrált, barátságos fogadtatás. Kellemes, hangulatos nyugalmat sugárzó környezet.

Miután átöltöztünk a terápiához, először a nagyterembe mentünk, és itt ért a meglepetés. Az én nyüzsgő sajtkukac csoportom elhelyezkedett a takarókon és pihent. Csendben feküdtek és szemmel láthatóan lazítottak, ha divatos szeretnék lenni, azt írnám, relaxáltak. Felnőtt fegyelmezö szó és bármi egyéb korlátozó megjegyzés nélkül. Nem hittem a szememnek. A gyerekek erről a kb.40 percről utólag úgy nyilatkoztak, hogy nagyon jó volt. És ez megismétlődött még jó néhányszor. Nem tudom a magyarázatát, de nem is fontos. A lényeg, hogy egyértelműen jót tett a gyerekeknek.

A sóhomokozót nem is kell különösebben méltatnom, hisz ugyanazt láttam, ami az ismertetőjükben szerepel. Felszabadult játék, jókedv, békesség. Ami a terápiás hatást illeti, tapasztalatunk az volt, hogy a légutak rohamosan tisztultak (erről a tengernyi elhasznált zsebkendő tanúskodik). és a szülők véleménye is egyértelmúen a hatásosságot támasztotta alá. Egészen biztosan ellátogatunk a Sóbarlangba a következő téli szezonban is.
Köszönjük a lehetőséget, örülünk, hogy megtaláltuk Önöket!”

Vittay Ágnes, Kisdeák Óvoda (Budapest)

Kérjen időpontot a 312-1646 telefonszámon!

Kedves Óvodavezetők!

A saját óvodai környezetben történő sóterápiához és a sótégla beépítési lehetőségeihez  kapcsolódóan teljes körű szakmai tanácsadást, sóterápiás eszközök (sólámpa, kristálysó-párásítók) beüzemelését, egyedi kialakítású sószobák, sókamrák tervezését és professzionális kivitelezését is vállaljuk.

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon