Sóoldat inhalálás

Mire jó a sóoldat inhalálás?

A himalája só természetes antihisztamin, tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm, a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításában. Ha közvetlenül lélegezzük be, egészen a hörgőkig hatol a gyógyító sópára, ezzel gyorsítva a gyógyulást.

A sóoldat inhalálás menete:

Forraljon fel 1 - 2 liter vizet egy inhalációra alkalmas edénybe. Adjon hozzá legalább 20 gramm kristálysót, ha a só feloldódott hajoljon a forró gőz fölé és takarja be a fejét egy nagy törülközővel. Inhalálás során gyakran kevergesse az oldatot. Az inhalálás lehetőleg 10-15 percig tartson.
Súlyosabb megbetegedések esetén napjában többször is inhalálhatunk sóoldattal, míg a tünetek enyhülnek, illetve megszűnnek. Az inhalációt mindig 1% -os oldattal kezdje, majd lassan emelje a koncentrációt - mélyebb légúti megbetegedések esetén 8% -ig.

Alkalmazása különböző légúti betegségek esetén:

 • Asztma: naponta egyszer kb.15 perc 1% -os sóoldattal kezdve lassan max. 3%-ig emelve. Figyelem: Akut asztmaroham esetén nem alkalmazható!
 • Bronchitis (Hörghurut): Igyon sok vizet a slejm cseppfolyósításához így könnyebb annak felköhögése.
 • Nátha: naponta egyszer inhaláljon kb.15 percet 1% -os sóoldattal kezdve, lassan max. 5% -ig emelje a koncentrációt a tünetek enyhüléséig.

 

Szemfürdő

Mire jó a szemfürdő?

 • kiszáradt, túlerőltetett szemek
 • szemfertőzés, árpa
 • allergia, szénanátha
 • rosszul látás, szemizom gyengeség, szemfenék elmeszesedés

A szemfürdő alkalmazása:

Készítsen 1% -os sóoldatot (1gramm himalája sót oldjon fel 100 ml langyos vízben). Tisztítsa meg alaposan szemét. Töltse fel az üveg szemöblítőt a sóoldattal és helyezze a szemüregre úgy, hogy az oldat ne tudjon kifolyni. Ezek után hajtsa hátra a fejét, pislogjon többször a sóoldatba, hogy a szem benedvesedjen. A szemet nyitva tartva, kb. 2 percen keresztül mozgassa körbe-körbe. Ugyanezt hajtsuk végre a másik szemmel is.
Az 1% -os sóoldat megfelel a könnyeink só koncentrációjának, ezért nem csípi a szemét. A szemöblítés napjában többször is elvégezhető, ajánlatos reggel és este.

Sószappan

Mi az a sószappan?

A sószabban egy természetes himalája só darab. Funkcióját tekintve nem tisztálkodásra, hanem bőrápolásra szolgál, tehát úgy használjuk, mintha egy krém lenne. A sószappan természetes egységében meghagyott himalája sódarab, semmilyen kémiai adalékot és testidegen anyagot nem tartalmaz. Mindenféle bőrtipusra egyaránt alkalmazható.

Mire jó a sószappan?

A kristálysó segíti a bőr öngyógyító, regenerációs tevékenységét.
A Sószappan ajánlott a mindennapi arcápoláshoz, száraz, illetve zsíros, pattanásos bőrre, borotválkozás után, deo-ként, cellulitiszre, bőrbetegségek esetén valamint rovarcsípésre.

A sószappan alkalmazása:

Nedvesítse be a sószappant és közvetlenül a szappannal kenje be a bőrt, vagy kézről vigye fel a sót. A kezdeti csípő érzés elmúlik 2-5 percen belül. Hagyja megszáradni a sót a bőrön. A bőrön kikristályosodott sót vagy hagyja a bőrén, vagy finoman lepergesse le. Ha feszül is a bőr, ne kenjen rá azonnal olajat, várjon vele kb. 20 percet.
A só használata előidézhet egy kezdeti rosszabbodást pl.: még több pattanás, gyulladások stb., ez a méregtelenítés jele. Ne ijedjünk meg, hagyjuk a bőrünket regenerálódni. Bőrbetegségek esetén pl.: pikkelysömör, ekcéma, neurodermitisz, allergia, gomba stb. célszerű az érzékeny, sérült bőrt nem közvetlenül a sóval bekenni, hanem a sóoldattal. A bőrünket kezdetben minden mosakodás után kenjük be sóval, majd ahogy a bőr egészségesebbé válik már csak igény szerint alkalmazzuk a sót.

 

Sópárna

Mi az a sópárna?

A sópárna egy lenzsák, mely tartalma 1 - 2 kg himalája só. A himalája só rendkívül jó hővezető, illetve hőtartó képességgel bír, így hosszú időn keresztül képes ugyanazt a hőmérsékletet leadni.

Mire jó a sópárna?

Meleg sópárna:

 • középfülgyulladás
 • vesefájdalmak
 • máj és epe panaszok
 • degeneratív ízületi fájdalmak
 • hátfájás
 • izomfájdalmak, görcsök

Hideg sópárna:

 • köszvény
 • artritis
 • rándulás
 • zúzódás
 • ficam

A sópárna alkalmazása:

A sópárnát hidegen és melegen is alkalmazhatjuk.
Helyezzük a sópárnát szükség szerint fél órára 50 -60°C-os sütőbe vagy a mélyhűtőbe, majd helyezzük kb. 20 percre a fájós, problémás testrészre. Allergia, megfázás, egyéb légúti panaszok esetén alváshoz is használható!

 

 

 

Sópára Ionizátor

Mi az az Sópára Ionizátor?

Az Sópára Ionizátor készülék egy ultrahanggal működő, speciális hidegpárásító berendezés, amely egy kerámia membrán segítségével képes a sóoldatból (akár tömény, sóoldatból is) sópárát létrehozni, mely megegyezik a tengereknél, illetve sóbarlangokban található sópárás klímával.

Mire jó a Sópára Ionizátor?

A felszálló sópára a levegőben levő pozitív töltésű porszemeket megköti, így a helység levegőjét megtisztítja, valamint neutralizálja az elektromágneses rezgéseket. A Sópára Ionizátor használatával por-, hisztamin-, és elektroszmog mentes légkört hozható létre otthonunkban. A sós levegő pozitívan hat az emberi szervezetre, légúti megbetegedésekre (asztma, bronchitis stb.), bőrbetegségekre, és alapvetően a közérzetre. A só minden élőlény számára létfontosságú, ez különösen érvényes az asztmás, allergiás és autóimmun megbetegedésekre. Alkalmazható légúti megbetegedések, autóimmun betegségek, stressz ellen, kimerültség esetén és alvászavar ellen, valamint a Sópára Ionizátor segítségével neutralizálható a helység levegője.

A Sópára Ionizátor alkalmazása:

Készítsen sóoldatot himalája sóból és desztilált vízből. A sóoldat töménysége a készülék hosszú élettartama érdekében ne haladja meg a 10%-ot. Egyéb kérdésekben kérje ki szakértő munkatársunk segítségét!

 

Sófürdő

Mire jó a sófürdő?

Tudta, hogy egy 30 perces sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy három napos böjtnek?
Méregtelenítő hatása mellett a sófürdő igen sok bőrbetegségnél javulást eredményez, alkalmazható a szervezet öngyógyító képességének aktivizálására, neurodermitisz, pikkelysömör, psoriasis ellen, száraz és zsíros bőr esetén, valamint feszültség, stressz oldására, kimerültség, túlsavasodás ellen.

A sófürdő alkalmazása:

Fontos: a sófürdő koncentrációja minimum 1% - os legyen!
Egy normál nagyságú fürdőkádnál (kb. 100 liter) legalább 1kg himalája sóra van szükség. Minél magasabb a koncentráció annál nagyobb a méregtelenítő hatás.

A himalája sót tegye a fürdőkádba és engedjünk rá kevés forró vizet. Ha a só feloldódott, engedje tele a fürdőkádat. A víz testhőmérsékletű legyen, hogy a szervezetnek nem kell energiát kifejtenie a hőmérséklet kiegyenlítésre és azonnal megkezdődhessen a salaktalanítás, méregtelenítés.
A fürdés időtartama legalább 20 perc legyen, mely során ne használjon se tusfürdőt, se sampont, se szappant. Fürdés után ne öblítse le testét, csak itassa le a vizet róla. A sófürdő után lehetőség szerint pihenjen le.

Tipp: Teliholdkor a sófürdő az ásványok optimális felvételéhez vezet, salaktalanító hatása pedig újholdnál a legerősebb.
Fontos: szív és keringési panaszok esetén legyen egy felügyelő személy a közelben!

Sófürdő vétele testrészekre lebont

va:

A sófürdő koncentrációja kezelésektől függően 3-10 %.
Elkészítése hasonló módon folyik, mint a sófürdőnél, csak kisebb mennyiségben (2-10 liter).
Használata: a kezelendő testrészt 15-30 percen keresztül fürdessük a sóoldatban, majd itassuk szárazra. Fontos: nyílt sebeknél eleinte alacsony só koncentrációt válasszunk (2 -3 %)

Alkalmazása:

 • lábgomba
 • szemölcs
 • repedezett bőr
 • nőgyógyászati problémák esetén

 

 

Orrmosás

Mi az az orrmosás?

Az orrmosás egy ősi Indiai módszer, melynek célja a légzés felszabadítása az orrjáratok sós vízzel való átöblítésével. Az orrjáratok teljes átmosása a közlekedőedények elvén alapszik. Az orrmosással nem csak az orrjáratokat, hanem az arc- és homloküreget is átöblítjük.

Mire jó az orrmosás?

 • arcüreg - homloküreg gyulladás
 • krónikus nátha
 • orrjárat kisebesedése, varasodása
 • felsőlégutak akut megbetegedése
 • szénanátha esetén legalább naponta kétszer, kezdetben akár óránként is, öblítsük orrunkat

Hogy mossunk orrot?

Nézze meg videónkat az orrmosásról!
Készítsen egy 1% -os sóoldatot, azaz 1gramm himalája sót oldjon fel 100 ml langyos vízben. (Vagy a telítetett, 26 %-os sóoldatból vegyen ki egy fecskendővel 10 ml-t és tegye 250 ml langyos vízbe.)
Ez a sókoncentráció megegyezik a testnedveink sókoncentrációjával, ezért nincs maró hatása.
Töltsön meg egy orröblítésre alkalmas edényt (Neti-kanna) az elkészített 1% - os sóoldattal.
A mosdókagyló fölé hajolva helyezze az kanna csőrét az egyik orrnyílásba. Hajtsa a fejét előre és oldalra. Engedje a sóoldatot az egyik orrnyíláson befolyni és a másikon kifolyni. Ha az orr el van dugulva, akkor hagyjuk az oldatot ugyanazon az orrnyíláson kifolyni. Végezze el az öblítést mindkét oldalon. Az orröblítés alatt a száj lehetőleg legyen nyitva.
Az orröblítést naponta többször is végezhetjük!

 

 

 

 

 

Hunza Peloid - Kristálysóiszap

Mi az a Hunza Peloid – Kristálysóiszap?

A Hunza Peloid - Kristálysóiszap egy természetes ásványi iszap, a sóbányák tavaiban kikristályosodott, majd a meder aljára lerakódott ásványokból készül. A lerakódott ásványokat kolloid nagyságúra darálják és Hunza kristálysó oldattal keverik össze.
A Hunza Peloid hidratáló hatása miatt képes a kiszáradt, dehidratált bőrt újra vízzel ellátni.
A kristálysóiszap segíti a bőr természetes regenerációját, neutralizálja a bőrrendellenességeket, megakadályozza a ráncképződést és a bőr felső rétegét feszessé teszi.
Gyulladás és fájdalomcsökkentő hatású.

A Hunza Peloid – Kristálysóiszap alkalmazása:

A peloidot kenje vékonyan az érintett testrészre, kihagyva a szem és száj környékét.
Hagyja 15 -20 percen keresztül száradni majd dörzsölje le egy száraz ruhával, vagy öblítse le langyos vízzel.

Mire jó a Hunza Peloid – Kristáysóiszap?

Heti egyszeri, kétszeri használat esetén:

 • regenerálja, feszessé teszi a bőrt
 • gyógyítja a pattanásos, gyulladt bőrt.
 • használata ajánlott ekcéma, neurodermitisz, pikkelysömör esetén

Fontos: Lehetséges egy kezdeti rosszabbodás, ami a só méregtelenítő hatására utal!

Meleg borogatásként:
A következő problémáknál naponta többször legalább egy órán át hagyjuk a Peloidot a bőrön, lehetőség szerint tekerjük körbe a felületet egy nedves ruhadarabbal:

 • Herpesz
 • Szemölcs
 • Rovarcsípés
 • Artritis
 • Köszvény
 • Ficam
 • Rándulás
 • Zúzódás

Tipp: A peloidos üveget használat után mindig zárjuk le, mert különben kiszárad.
A peloidot kiszáradás esetén töltsük fel telített sóoldattal.

 

Hunza Peeling - Testradír

Mi az a Hunza Peeling – Testradír?

A Hunza Peeling egy méregtelenítő hatású só – olaj mixtúra. Összetevői: 50 gramm finom szemcsés Hunza kristálysó, 50 gramm macadamia-dióolaj, 5 gramm levendulaolaj.

Mire jó a Hunza Peeling – Testradír?
A következő esetekben különösen javasolt a használata:

 • bőrproblémák
 • narancsbőr kezelés
 • pikkelysömör
 • méregtelenítés
 • salaktalanítás
 • ránctalanítás
 • stressz
 • regeneráció

A Hunza Peeling – Testradír alkalmazása:
Dörzsölje be egész testünket a peelinggel, a felkenés során többször keverje fel a mixtúrát. Ezután tekerjen maga köré egy fürdőlepedőt és takarózzon jól be. Kb. 40-45 perc után kellemes melegség tölti el, mivel a cellák elkezdenek dolgozni, megkezdődik az izzadás. Kb. 1-1,5 óra után, ha már nem izzad, öblítse le bőrét langyos vízzel és itassa szárazra.
Tipp:Szauna vagy gőzfürdő után a Hunza Peeling különösen hatásos, mert a só mélyen be tud hatolni a nyitott pórusokba. Napozás után megnyugtatja, és újra selymessé varázsolja a bőrt.

 

Hunza Kristálysó Ivókúra

Mi az a Hunza só?

A himalája só az egyik legtisztább só a Földön, ezért javasoljuk fogyasztását mindenkinek a kémiailag kezelt étkezési és egyéb sókkal szemben. A himalája sót – ahogy neve is sejteti- a Himalája különböző sóbányáiból bányásszák Pakisztán területén.
A legerősebb, igazolt terápiás hatása a Himalája Karakorum hegyláncánál kézzel fejtett Hunza kristálysónak van, így ivókúrához ezt a típusú himalája sót ajánljuk leginkább. A természetes egységében meghagyott Hunza kristálysó laboratóriumi analízise kimutatja, hogy az a nátrium és a klór elemeken kívül további 82 elemet tartalmaz.

Mire jó a Hunza Kristálysó Ivókúra?

 • Erősíti az immunrendszert.
 • Gomba, csíra és vírusölő hatású.
 • Megszünteti a káros savasodást, stabilizálja a szervezet pH-ját.
 • A Hunza kristálysó testazonos frekvencia-mintát közvetít.
 • Salaktalanító, méregtelenítő hatású. Szervezetünkből képes "kimosni" a nehézfémeket.
 • Segít a koncentrációs zavar megszüntetésében, hatékony krónikus fejfájásnál, alvás zavarnál.
 • Enyhíti az emésztési zavarokat.
 • A só, mint a szervezetünk természetes "Calgon Tablettája", feltöri a lerakódások molekula kapcsolatait, ionizálja az elemeket, ezután szervezetünk már képes a káros anyagokat, letapadásokat az anyagcserébe bocsátani és kiválasztani. Felbontja a meszes lerakódásokat is, a vese-, illetve epekövet, reumás lerakódásokat, és gyógyítja a köszvényt is.
 • A Hunza kristálysó természetes antihisztamin, alkalmazása rendkívül hatékony allergia esetén. A só meglágyítja a lepedéket, és felszakítja azt, így gyógyír a megfázásokra, gyulladásos és hurutos betegségekre is.

Fontos: A szervezet salaktalanítása, méregtelenítése ritmikusan történik. A felszakított salakanyagok okozhatnak enyhe kezdeti rosszabbodást, mely elegendő folyadékfogyasztás esetében kiválasztódik és kiürül a szervezetből.

A Hunza Ivókúrához szükséges telített 26 %-os sóoldat elkészítése:

Tegye a sókristály darabokat egy üvegbe, majd töltse fel az üveget annyi szénsavmentes ásvány- vagy forrásvízzel, hogy bőven elfedje a kristályokat. A só és víz aránya= 1: 3, például: 1 kg só: 3 liter víz.
A víz mennyiséget részletenként is hozzáadhatjuk a sóhoz. Pl.: az 1 kg sóhoz hozzáadhatunk kezdetben 1 liter vizet, majd ha a sóoldat elfogyott a kristályokról, újra feltöltjük, a következő 1 liter vízzel és így tovább, míg a harmadik liter vizet hozzá nem öntöttük. A feltöltés után kb. 3/4 óra múlva egy maximálisan telített, 26 % - os sóoldatot kapunk. Elrontani nem lehet, hiszen a kristályok tovább nem oldódnak, mert telítődik az oldat. A sóoldatot mindaddig tölthetjük fel vízzel, míg a sókristályok teljesen fel nem oldódnak.
A sóoldat korlátlan ideig eláll.

A Hunza Kristálysó Ivókúra alkalmazása:

A kész 26 % -os kristálysó oldatból tegyünk egy teáskanálnyit egy pohárba, és töltsük fel tetszőleges mennyiségű pl.: 2-3 dl szénsavmentes ásvány- vagy forrásvízzel.
Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk meg minden reggel felkelés után, éhgyomorra.
a teáskanálnyi 26 % - os sóoldat 1l vízben feloldott elfogyasztása is a nap folyamán. Akinél a salaktalanítás nagyon hevesen lép fel (pl. hasmenés formájában), kezdetben az ivókúrát cseppenként is adagolhatja, mellette a napi víz mennyiséget megnövelve.
Gyerekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból.
Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége a fontos, a pozitív hatás eléréséhez.
A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül a kristálysó rezgésmintáját fenntartani.
A sóoldatot egy életen keresztül is fogyaszthatjuk egy egészséges életmód és megelőzés érdekében.

 

 

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon