Sószappan

Mi az a sószappan?

A sószabban egy természetes himalája só darab. Funkcióját tekintve nem tisztálkodásra, hanem bőrápolásra szolgál, tehát úgy használjuk, mintha egy krém lenne. A sószappan természetes egységében meghagyott himalája sódarab, semmilyen kémiai adalékot és testidegen anyagot nem tartalmaz. Mindenféle bőrtipusra egyaránt alkalmazható.

Mire jó a sószappan?

A kristálysó segíti a bőr öngyógyító, regenerációs tevékenységét.
A Sószappan ajánlott a mindennapi arcápoláshoz, száraz, illetve zsíros, pattanásos bőrre, borotválkozás után, deo-ként, cellulitiszre, bőrbetegségek esetén valamint rovarcsípésre.

A sószappan alkalmazása:

Nedvesítse be a sószappant és közvetlenül a szappannal kenje be a bőrt, vagy kézről vigye fel a sót. A kezdeti csípő érzés elmúlik 2-5 percen belül. Hagyja megszáradni a sót a bőrön. A bőrön kikristályosodott sót vagy hagyja a bőrén, vagy finoman lepergesse le. Ha feszül is a bőr, ne kenjen rá azonnal olajat, várjon vele kb. 20 percet.
A só használata előidézhet egy kezdeti rosszabbodást pl.: még több pattanás, gyulladások stb., ez a méregtelenítés jele. Ne ijedjünk meg, hagyjuk a bőrünket regenerálódni. Bőrbetegségek esetén pl.: pikkelysömör, ekcéma, neurodermitisz, allergia, gomba stb. célszerű az érzékeny, sérült bőrt nem közvetlenül a sóval bekenni, hanem a sóoldattal. A bőrünket kezdetben minden mosakodás után kenjük be sóval, majd ahogy a bőr egészségesebbé válik már csak igény szerint alkalmazzuk a sót.

 

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon