Bőrbetegségek és általános szépségápolás

Általános tanácsok a bőr egészségének helyreállításához, megőrzéséhez:

 • Igyon minden nap egy teáskanálnyi Hunza sóoldatot!
 • A bőr egészségi állapotában fontos szerepet játszik az étkezés. Bőrproblémák esetén kerülje az állati fehérjét!
 • Fogyasszon - testsúlyának megfelelően - elegendő szénsavmentes forrásvizet!
 • Naponta legalább egyszer kenje be tömény, 26%-os sóoldattal, vagy sószappannal a kezelni kívánt problémás bőrfelületet!
 • Problémás bőr esetén hetente kétszer célszerű Hunza Peloid pakolást alkalmazni.

A himalája sóterápia alkalmazásának előnyei:

 • A himalája só beállítja a bőr természetes sav-lúg háztartást és az egyénnek megfelelő pH - értéket.
 • A só használata nem tömíti el a bőrt, így az továbbra is lélegzik.
 • Harmonizálja a túlzott faggyútermelődést, pattanásos bőr esetén segíti a hormonháztartást egyensúlyba hozni, valamint gyulladáscsökkentő hatású.
 • A só serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt.

Fontos: Ne használjon semmiféle krémet, kenőcsöt a himalája só használata után! A só használata előidézhet egy kezdeti rosszabbodást pl.: még több pattanás, gyulladások stb., ez a méregtelenítés jele. Ne ijedjen meg, hagyja a bőrt regenerálódni, így az napról napra szebbé, egészségesebbé válik.Javasolt kezelési módszerek:

A neurodermitisz gyakran már csecsemőkorban jelentkezik és visszavezethető a tehéntejre való allergiás reakcióra, ilyenkor a szoptató édesanyának mindennemű tejterméket törölni az étrendjéből. Később a gyerekeknél a neurodermitisz különösen a hajlatokban jelentkezik, mint a könyök és a térd, de előfordulhat az egész testen is.
Felnőtteknél általában a kezeken látható, de itt is előfordul, hogy az egész testfelület lesz beteg. A bőr sprőd, száraz és erősen viszket, olyannyira, hogy gyakran véresre vakarják.A himalája sóterápia alkalmazásának előnyei:A sóterápia igen gyors és látható eredményt hoz, de hosszú távon szükséges a táplálkozási szokások megváltoztatása, mint például:

 • állati fehérje mellőzése
 • cukor mellőzése
 • finomított liszt és termékeinek lecserélése teljes kiőrlésű lisztre

Lásd még: >Teljes értékű táplálkozás<Fontos: Ne használjon semmiféle krémet, kenőcsöt a himalája só használata után! A só használata előidézhet egy kezdeti rosszabbodást, ez a méregtelenítés jele. Ne ijedjen meg, hagyja a bőrt regenerálódni, így az napról napra szebbé, egészségesebbé válik.Javasolt kezelési módszerek:


A himalája sóterápia alkalmazásának előnyei:A pikkelysömör orvostudomány által is elismert, leghatásosabb gyógyszere a só. Sóterápiával lehetséges a pikkelysömör teljes megszüntetésére is! A só segít a bőr szárazságát is megszüntetni.
A pikkelysömör hatékony kezeléséhez fontos az életmód és a táplálkozási szokások megváltoztatása, mint például:

 • állati fehérje mellőzése
 • cukor mellőzése
 • finomított liszt és termékeinek lecserélése teljes kiőrlésű lisztre

Lásd még: >> teljes értékű táplálkozás<<
Fontos: Ne használjon semmiféle krémet, kenőcsöt a himalája só használata után! A só használata előidézhet egy kezdeti rosszabbodást, ez a méregtelenítés jele. Ne ijedjen meg, hagyja a bőrt regenerálódni, így az napról napra szebbé, egészségesebbé válik.Javasolt kezelési módszerek:

Tipp: A napsütés különösen jó hatással van a pikkelysömörös bőrre.


A herpesz a bőr és a nyálkahártya vírusos megbetegedése, tünetei leginkább immungyengeség esetén jelentkeznek viszkető, égő érzést és sebesedést okozva az érintett bőrfelületen.A himalája sóterápia alkalmazásának előnyei:A herpesz himalája sóval való felületi kezelése gyors javulást hoz annak vírusölő hatása miatt, belsőleg is használva pedig az immunrendszert erősíti, mely elengedhetetlen a herpesz vírus kordában tartásához.
A tünetek jelentkezésétől kezdve óránként kenje a hólyagocskákat, sebeket tömény sóoldattal. Éjszakára tegyen a megtámadott bőrfelületre >>Hunza Peloidot<<, majd reggel mossa le vízzel. A só leszárítja a sebeket, hólyagocskákat, megöli a vírusokat, valamint serkenti a bőr regenerációját. Gondoljon a megelőzésre is: a tapasztalatok szerint a >>Hunza Kristálysó Ivókúra<< folyamatos használatával nem újul ki a herpesz vírus.
Fontos: Ne használjon semmiféle krémet, kenőcsöt a himalája só használata után!Javasolt kezelési módszerek:

A himalája sóterápia alkalmazásának előnyei:
A himalája só gyors javulást hoz gombaölő hatásának köszönhetően. A só képes a gombák szaporodását meggátolni, regenerálja a bőrt, valamint a szervezet természetes védekezőképességét erősíti a gombákkal és a vírusokkal szemben. Ha a lábujjak körmeit is megtámadta a gomba, 3 - 7 hónapra van szükség, mire látható javulás lép fel! A gyorsított gyógyulás érdekében érdemes >>100%-os tisztaságú teafaolajjal<< is borogatni a beteg körmöt.
A sóterápia igen gyors és látható eredményt hoz, de hosszú távon mindenképpen szükséges a táplálkozási szokások megváltoztatása, mint például:

 • cukor mellőzése
 • finomított liszt helyett teljes kiőrlésű liszt használata
 • állati fehérjék fogyasztásának csökkentése

Lásd még: >> teljes értékű táplálkozás<<Javasolt kezelési módszerek:

Fontos: Ne használjon semmiféle krémet, kenőcsöt a himalája só használata után!


A himalája sóterápia alkalmazásának előnyei:
A szemölcs vírusos fertőzés eredménye. Szemölcsök keletkezésének feltétele a vér hiányos kristályos szerkezete, ezáltal a vírusok elszaporodhatnak. A himalája só alkalmazása fontos mind belsőleg, mind külsőleg annak vírusölő és immunrendszer erősítő hatása miatt.
Fontos: Ne használjon semmiféle krémet, kenőcsöt a himalája só használata után!
Javasolt kezelési módszerek:

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon