Cukorbetegség, vérnyomás problémák

Cukorbetegség

A sóterápia, mint kiegészítő terápia igen fontos szerepet játszik a cukorbetegség, illetve a cukorbetegséget kísérő betegségek megelőzésében, mint például az érszűkület, a trombózis, a szem romlása, az elhízás, de mindenképpen szükséges a táplálkozási szokások megváltoztatása is az eredményesség érdekében.

A himalája sóterápia alkalmazásának előnyei:

A só ivókúrával elérhető, hogy egyes esetekben a gyógyszerek teljesen elhagyhatóak legyenek, és az inzulin mennyisége is csökkenthető. A só serkenti az anyagcserét és így a túlzott vércukor mennyiség feldolgozását.
Fontos: A Hunza Kristálysó Ivókúra mellett figyelje az adagolt gyógyszer, illetve az inzulin mennyiségét, mert a kettő együtt sok lehet és leeshet a vércukorszint. Ilyen esetben csökkentse szükség szerint az adagolt gyógyszer, illetve az inzulin mennyiségét.
Javasolt kezelési módszerek:

  • Hunza Kristálysó Ivókúra
  • Sófürdő
  • Szemfürdő (ha már kialakultak látási zavarok)
  • Fogyasszon megfelelő mennyiségű szénsavmentes forrásvizet – ez kimossa a felszakított lerakódásokat
  • Mozogjon sokat, ezzel is segítve az anyagcserét

Vérnyomás problémák, Arteriosklerose, érfali lerakódások

A himalája sóterápia alkalmazásának előnyei:

A himalája só mindig kiegyenlítően hat, mind a túl, mind az alul működések esetén, így a magas és alacsony vérnyomásnál is egyaránt. A himalája só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában. Az emberi szervezetben a víz és a só aránya nagyon fontos! A sószegény táplálkozás magas vízfogyasztás mellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezethet.
A só feltöri a lerakódások molekula kapcsolatait azáltal, hogy ionizálja az elemeket, felszakítja a plakkot, elmeszesedést, ezután szervezetünk már képes őket anyagcserébe bocsátani és kiválasztani.
Vérnyomás problémák esetén a tapasztalatok szerint igen különböző a reakcióidő, ez lehet egy pár nap is, de akár 3- 4 hét is, mire beáll az egyensúly.
A sóterápia pozitív eredményt hoz, de hosszú távon mindenképpen szükséges a táplálkozási szokások megváltoztatása, mint például:
állati fehérjék fogyasztásának csökkentése
cukor mellőzése
finomított liszt helyett teljes kiőrlésű liszt használata
megfelelő mennyiségű szénsavmentes forrásvíz fogyasztása
a kávé, zöld és fekete teák, valamint a dohányzás elhagyása – a nikotin szűkíti az érfalakat.
Lásd még: >> teljes értékű táplálkozás<<

Javasolt kezelési módszerek:

Fontos: A Hunza Kristálysó Ivókúra mellett figyelje az adagolt gyógyszer mennyiségét és a vérnyomását, és ha pl. nagyon lecsökkent a vérnyomása az ivókúra és gyógyszerszedés mellett, lassan csökkentse a vérnyomás csökkentő gyógyszer mennyiségét.

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon