Orvosi konzultációk

Orvosi tanácsadás Dr. Neuwirth Tamás fül-orr-gégész szakorvossal a sóterápia mindennapi használatáról, minden hónapban a Sóker Sóbarlangban!

A csoportos konzultáción a részvételhez mindössze egy -jelenleg kedvezményes- sóbarlang belépőt kell váltania (990 Ft), de használhatja már meglévő Sóker Bérletét is (egy alkalmat húzunk le a bérletből).

A korlátozott létszám miatt bejelentkezés szükséges, amit a 061/312-1646 telefonszámon tehet meg.

drneuwirth

Dr. Neuwirth Tamás vagyok, fül-orr-gégész szakorvos. Hiszem, hogy a betegségek gyógyításában van más út is, mint a gyógyszerek túlzott alkalmazása. Nyilván a megfelelő időben, és korrekt indikációval szedett tabletták gyógyítanak, de úgy gondolom, hogy előtte érdemes kiaknázni a természetben rejlő lehetőségeket is.

A sóterápiát számos területen alkalmaztam az elmúlt évek során. Szorosan a fül-orr-gégészethez kapcsolódóan az orrmosás, inhalálás, gargarizáláson kívül bőrápolásban, és ivókúra formájában lehet érvényre juttatni a só jótékony hatásait.

  • Az orrmosás igazi célja, hogy az orrban lévő szennyeződéseket (allergének, por, gyulladásos váladék) eltávolítsuk, csökkentve a nyálkahártya irritációt, illetve elkerüljük a felülfertőzéseket. Gyakori, hogy a gyermekek kezelésénél a felsőlégúti betegség kezdeti szakaszában nem koncentrálnak az orrgaratban pangó váladék megszüntetésére. Ezen váladék megléte lehetővé teszi, hogy a kórokozók szaporodjanak, így a betegség előrehaladtával gyakoriak a lázas állapotok. Fő cél a súlyosbodás elkerülése azáltal, hogy az orrot és orrgaratot tisztán tartjuk, segítve ezzel az orrcsepp nyálkahártya-duzzanat csökkentő hatását. A sóoldat összetevői kedvezően befolyásolják a nyálkahártya regenerálódását is.
  • Inhalálás során is a só gyógyító hatását használjuk ki. Az alsólégutakba való bejutás segíti a sokszor száraz és irritált nyálkahártya megnyugvását, illetve a lerakódott váladék felszakadását.
  • Ezt el lehet érni ionizátor segítségével is. Az ionizátor a megfelelő eszköz a levegő sópárával való elárasztásához. Mindenki által ismert tény, hogy főleg a téli időszakban, fűtésszezonban a lakások levegője száraz, így gyakoriak a köhögéses panaszok. Valamint sok beteg orr- és garat-nyálkahártya szárazsággal, és orrvérzéses panaszokkal keres fel a rendelőben. Az ionizátor használatával elkerülhetőek ezek a problémák.
  • Tömény sóoldattal való gargalizálás hozzájárul a szájüregben lévő fertőzések gyógyításához, a savas közegben előforduló kórokozók számának csökkentéséhez. Jótékony hatással van a fog higiénére, visszaszorítja a fogkőképződést.

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon