Természetes napvédelem - szintetikus naptejek nélkül!

beach-895685 1920


A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt években már többször felmerült a gyanú: lehet, hogy nem is olyan egészséges a napvédő krémek használata, mint ahogy gondoljuk. Az ember viszont aggódik maga és családja egészségéért, a magas faktorszám pedig a biztonság illúzióját adhatja, elfeledtetve a káros anyagokat, amiket a naptejekbe tesznek a gyártók. A sötét szobába sem jó bezárkózni, hiszen egyre több szakember hívja fel a figyelmet a D-vitamin fontosságára, ezt pedig legegyszerűbben a napfény segítségével gyűjtheti be az ember. Hogy védjük tehát bőrünket természetes úton a napfény ellen káros hatásai ellen? 

“Bemelegítés”: radír és fokozatosság

  • A nagy nyári szabadság előtt érdemes lépésről lépésre hozzászoktatni bőrünket a napfényhez, hogy legyen ideje kiépítenie természetes védőrétegét. Napi 10 perc direkt napfény délelőtt 10 óra előtt vagy délután 4 óra után kezdetnek tökéletes, majd fokozatosan emelhetjük az adagot.

  • Érdemes letakarítani bőrünkről az elhalt hámréteget bőrradír használatával. A kozmetikai “csodatermékek” helyett magunk is készíthetünk ilyet kávézacc, argán olaj, tejszín és egy kis méz keverékével. Miután átdörzsöltük testünket, érdemes magunkon hagyni pár percig: hihetetlenül felfrissíti és hidratálja bőrünket!

Külső védelem természetes olajok használatával

A Sóker több 100%-os tisztaságú fair-trade olajat és vajat forgalmaz, melyek bőrünkre kenve fizikai védőrétegként megszűrik a káros sugarakat:

Ezeket érdemes akár óránként is magunkra kenni. Magas fokú hidratáló hatásuknak köszönhetően bőrünk hálás lesz érte! :)


Belső védelem az immunrendszer felturbózásával és SuperFoodokkal

Nem lehet eleget hangsúlyozni a táplálkozás fontosságát bőrünk védelmével kapcsolatban (sem). A pigmentjeink védőhatású szaporodását segíthetik a magas antioxidáns-tartalmú zöldségek, gyümölcsök és karotinoidok. Mikben találhatók meg ezek?

  • PlanetBio Goji bogyó: világszerte ismert és elismert antioxidáns hatású szuperétel minősített ökológiai gazdálkodásból

  • Sóker Zöldturmixok: nagy százalékban tartalmaznak olyan magas klorofiltartalmú, bio leveleket, mint például a spenót, a céklalevél, a mángold, a pitypang és a csalán. A Sóker Zöldturmixok egy speciálisan erős blenderrel készülnek, amelynek köszönhetően sokkal könnyebben felszívódnak a tápanyagok és a vitaminok szervezetünkben, mintha egy közönséges mixerrel turmixolnánk.

  • Paradicsom, sárgarépa fogyasztása: utóbbinál a mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, nehogy narancssárga színben tündököljünk tőle, de fogyasztása mindenképpen ajánlott, mivel a benne lévő béta-karotin az A vitamin elővitaminja. Aki teheti, válasszon ökológiai gazdálkodásból származót!

Aranyszabályok napozáshoz

  • Kerüljük a napot délelőtt 11 és délután 4 óra között! Ezekben az órákban még árnyékban is lehet barnulni úgy, hogy közben nem sokkoljuk szervezetünket!
  • Napi 2-3 liter tiszta víz (nem szénsavas, nem cukros) fogyasztása erősen ajánlott a nyári időszakban!

 

Forrás: Sóker csapat

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon