A Sóterápia szerepe a modern gyógyításban

A következőkben a só képességeit közelebbről vizsgáljuk. Só alatt azt értjük, amit ez a kifejezés eredetileg jelölt: a teljességében változatlan és természetes sót, ahogyan az a Földön évmilliók óta kristályos formában létezik. Ha pedig a kereskedelemben előforduló "konyhasóra" gondolunk, akkor azzal a megnevezéssel illetjük, ami valójában: nátrium-klorid adalékanyagokkal.
Már nálunk is elérhető a Hunza® Kristálysó, melyben fellelhetjük mindazon elemeket, melyekből az emberi test felépül. A periódusos rendszerből 92 természetes elemet ismerünk (stabilis és nem stabilis elemeket). Mindezen elemek a nemesgázok kivételével megtalálhatók a kristálysóban. A kristálysó tehát tartalmaz minden olyan ásványi anyagot és nyomelemet, melyből az emberi test felépül. A természetes kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében élelmiszer.
Különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Támogatja a szervezet öngyógyító erejét a homeosztázist. Ezért a természetes kristálysó mindennemű betegségre pozitív hatással van.
Sajtóközleményünkben a só élettani szerepét járjuk röviden körbe.

A víz és a só, az élet építőkövei

Víz és só - két elem, mely lehetővé tette bolygónkon az élet létrejöttét. Mégis, létmeghatározó szerepüknek alig vagyunk tudatában. Azt mindenki tudja, hogy a Föld hetven százalékát víz borítja. Azt viszont annál kevesebben, hogy ugyanez az arány megtalálható a szervezetünkben is, amelynek szintén a hetven százaléka víz. A vízen keresztül állandó összeköttetésben vagyunk a Földdel.
Testnedveink: a vér, a könny és a magzatvíz sókoncentrációja pedig azonosak az őstengerével.
A só teszi lehetővé a különböző sejtkapcsolódások közötti kommunikációt, és szabályozza a szervezet összes funkcióját, de felelős gondolatainkért, érzelmeinkért is. Szellemi információ-hordozóként nem véletlen, hogy agyunk kilencven százaléka víz.

Ősi gyógymód

A sóval való "gyógyítás" évezredes hagyományra tekint vissza.

Azóta hol mindent gyógyítónak kiáltották ki, hol elátkozták, a só minden magasságát és mélységét átélte a történelmi, misztikus és tudományos alkalmazásoknak. A különböző felhasználási területek szinte kifogyhatatlan spektruma a sókifejtés helyének gyógyhellyé alakításától a homeopátiás rázófolyamatok általi teljes elanyagiatlanításig ér. Az első írásos feljegyzés a só gyulladás csökkentő hatásáról i.e. 3000- ből származik Imothep egyiptomi orvostól. Egy pár évszázaddal később Hippokrates is megemlíti a só gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító és gyógyító erejét. Már a rómaiak ismerték a só ivókúra pozitív hatásait az anyagcsere folyamatokra és az immunrendszerre. Sóval gyógyították a vízkort, fejfájást, kiütéseket, köszvényt. Paracelsus (1493-1541) véleménye szerint csak a megsózott ételeket tudjuk helyesen megemészteni. Ő ajánlotta elsők között bőrbetegségek kezelésére a sófürdőt. A tenger parti sós levegőt évszázadok óta ajánlják az orvosok légúti megbetegedések kezelésére.
A modern gyógyászat ma már elképzelhetetlen lenne a só tartalmú infúzió nélkül. A 16. századtól már a gyógyszertárak is árultak különböző sókat gyógyítás céljából. Napjainkban Peter Ferreira német biofizikusnak köszönhetően újra felfedezésre került a kristálysó ivókúra.
A só ipari kinyerése és finomítása a 20. században kezdődött meg és ezzel együtt vesztette el a só, a gyógyító hírnevét.

A só fehér arany vagy méreg?

Mint említettük só nélkül nincs élet, mégis a konyhasó fogyasztása kifejezetten egészségkárosító. Ez azért van, mert konyhasónknak vajmi kevés köze van ahhoz, a természetben megtalálható sóhoz. A konyhasó főként nátrium-kloridból áll, nem az életünkhöz elengedhetetlen természetes sóból. A nátrium-klorid azonban egy természetellenesen kiragadott állapotot képvisel és semmi köze nincsen a természethez, a teljességhez vagy a sóhoz. Hasonlóan a fehér finomított cukorhoz a "fehér aranyból" hirtelen "fehér méreg"lett. Pedig meg volt az oka annak, hogy a sóban megtalálható a test minden természetes eleme. A nátrium-klorid egyedül egy agresszív anyag, amely biokémiai szempontból kiegyenlítő ellenpólust keres, hogy a szervezetben fennmaradjon a semlegesítő elv. A nátrium-kloridnak szüksége van természetes ellenpólusra, hogy hatását egyáltalán ki tudja fejteni. Természetes ellenpólusok a kálium, a kalcium, a magnézium és a többi ásvány és nyomelem.

A konyhasó (nátrium-klorid) hatása szervezetünkre:

A legtöbb ember sóhiányban szenved, annak ellenére, hogy szervezete túltelített nátrium-kloriddal. A konyhasófogyasztás átlaga Nyugat-Európában személyenként 12 - 20 gramm naponta.
Szervezetünk azonban kortól, felépítéstől és nemtől függően csupán napi 5 - 7 gramm konyhasót tud a veséken keresztül kiüríteni.
Testünk agresszív sejtméregként azonosítja a konyhasót, természetellenes, agresszív anyagként, melyet intelligens önvédelmi funkciója segítségével mielőbb el akar távolítani. Ezáltal kiválasztó szerveink állandó túlterhelésnek vannak kitéve.
A fennmaradó konyhasót a szervezet megpróbálja elszigetelni és így ártalmatlanná tenni. Ennek érdekében vízmolekulákkal veszi körül a nátrium-kloridot, hogy nátriummá és kloriddá ionizálja és semlegesítse. Az ehhez szükséges vizet szervezetünk a sejtektől vonja el. Tehát testünknek magasan strukturált sejtfolyadékot kell feláldoznia a nátrium-klorid semlegesítése érdekében. A dehidratált sejtek közben elhalnak, hiszen elragadták tőlük az életet adó energiát.
Ennek következményei: túlsavasodott ödémák és narancsbőr, úgynevezett cellulitisz alakul ki. Amennyiben a nátrium-klorid tartalom még ezek után is túl magas, a szervezet védekezik azáltal, hogy újra- kristályosítja a konyhasót. A kristályok elsősorban a csontokra és ízületekre rakódnak le. Ez olyan betegségek kialakulásához vezet, mint a köszvény, az ízületi betegségek vagy ízületi gyulladás, többek között vese- és epekövek kialakulásában is szerepet játszik.

Az egészséges alternatíva: kősó, kristálysó

Só a földünkön nagy mennyiségben megtalálható mind a tengerekben, mind kőzet formájában. A tengeri só sokat vesztett jó hírnevéből. Komoly problémát jelent a világ tengereinek növekvő kémiai és radioaktív szennyezettsége is. Tengereink mára a szemétlerakó helyek szomorú sorsára jutottak. Ezért nincsen ma már a tengeri sónak olyan pozitív hatása az egészségünkre, mint korábban volt.
Van azonban Földünkön még elegendő tiszta, jó minőségű só, mégpedig ott, ahol sok millió évvel ezelőtt az őstengerek a nap energiájának hatására kiszáradtak. Ez a sóbányákban előforduló só olyan tiszta és természetes, mint a korábbi őstengerek voltak. Minden olyan elemet tartalmaz, amely az emberi testben is megtalálható. Ez a só csak arra vár, hogy a benne elraktározott energiát, biofoton tartalmát víz hozzáadásával felszabadíthassa, és átadhassa.
Biofizikai szempontból megkülönböztetünk kősót és kristálysót. A magas fokú kristályszerkezettel rendelkező természetes kősókat nevezzük kristálysónak, fizikai és biofizikai szempontból egyedülálló és bizonyíthatóan teljességet mutató minőségi ismérveik alapján.

A kősó esetében az elemek nem ágyazódtak be a kristályrácsba, csupán a kristályszerkezet felszínén és a köztes résekben tapadtak meg. Ez a különbség a kristály és a kő között. A kristály a kővel ellentétben rendelkezik egy magasabb szintű, természetes rendezettségi állapottal. Épp ez a rendezettségi állapot teszi lehetővé a sóban található elemek biokémiai felhasználhatóságát sejtjeink számára, és garantálja a só biofizikai tulajdonságait az egyedi frekvenciamintája alapján. A természetes kősót a mai napig használják nyalósóként a háziállatok számára. A kősó kedvezőbb árú alternatívát jelent a konyhasó helyettesítésére, mivel legalább természetes termék. A kristálysó magas rendezettsége tudja számunkra közvetíteni a geometrikus szerkezet rezonanciáját, valamint az elemek ionális-kolloid állapota teszi hasznosíthatóvá a sót sejtjeink számára. Ez nagy jelentőségű, mert a sejtjeink csak azt tudják felvenni, ami szerves, illetve ionális-kolloid formában van jelen. Amit a sejtek nem vesznek fel, az anyagcserébe sem kerül be. Ezért hasztalan a legjobb kalcium is, ha a sejt számára nem felhasználható. Egy elemnek szerves, illetve ionális-kolloid formában kell lennie természetesen tökéletes szimbiózisban a többi elemmel ahhoz, hogy szervezetünk hasznosítani tudja. Tehát nem az a fontos, hogy egy-egy elem milyen mennyiségben van jelen, hanem, hogy milyen a minőségi felhasználhatósága.

A sóoldat ivókúra gyógyító hatása

Feltölti az elektrolit háztartásunkat, azáltal, hogy a vezetőképességet javítja a testünkben. Pozitívan befolyásolja a keringést. Az idegpályákon keresztül az agyba szállítja az elektromos áramot, így közvetlenül felelős gondolatainkért. Segít a koncentrációs zavar megszüntetésében, krónikus fejfájásnál, alvás zavarnál. Megindítja a gyomor perisztaltikus mozgását. Serkenti az anyagcserét, ezért hat pozitívan az anyagcserezavar okozta betegségeknél. pl. cukorbetegség, túlsúly stb.. Serkenti az emésztést, így segít az emésztési zavarok megszüntetésében. A kristálysó egy semleges erő mindig kiegyenlítően hat mind a túl, mind az alul működésnél, valamint mind a magas, mind az alacsony vérnyomásnál. Kiegyenlítőleg hat a sav-lúg háztartásunkra, ezáltal segít megszabadulni az elsavasodás okozta gombás fertőzésektől pl.: hüvelygomba, körömgomba stb.. .pozitívan hat az elsavasodás által létrejött betegségeknél is, mint pl. köszvény. A kristálysó képes kioldani a nehézfémeket a szervezetből és kiüríteni azokat. Salaktalanító, méregtelenítő hatású. A kristálysó balzsam a bőrre. A kristálysó oldat csodálatos szer a bőrbetegségek kezelésére is, különösen neurodermatitisz és pszoriázis, pikkelysömör esetén. A sóoldat ivókúra erősíti és harmonizálja az immunrendszert így segít az allergiás megbetegedéseknél. A hormonrendszer zavarait megszünteti, mivel a vegetatív idegrendszert pozitívan befolyásolja. Gomba, csíra és vírusölő hatású pl. herpesz, hüvelygomba stb.
A só fontos a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében. A depresszió kezelésénél használt Lítiummal a sót próbálják meg helyettesíteni.
A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. Egyes rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek un. anaerob organizmusok, amik oxigén hiányos közeget igényelnek. Ha elegendő víz van a szervezetben, és a só megnöveli a vér mennyiséget. Akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azt.

A sajtóanyag Tóth Krisztina, Kneipp-trainer, Kristálysó-terapeuta és GGB-Referens - orvosilag akreditált étkezési és egészségtanácsadó – tanácsai alapján készült.

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon