A himalája só

A himalája só 250 millió évvel ezelőtti a Thetys ősóceán maradványa, amely a tektonikus mozgások és az óriási földalatti évmilliókon keresztül tartó enorm nyomás hatására nyerte el jellegzetes rózsaszín formátumát és különleges karakterisztikáját. A kristálysó a hagyományos kősókkal ellentétben, egy sokkal tökéletesebb belső kristályszerkezettel, struktúrával bír. A kompresszió által volt lehetséges, hogy az elemek ionos, illetve kolloidális állapotba léptek és beépültek a só kristályrácsába (szerkezetébe).

Manapság a Himalája lejtőin, illetve előhegységében, a Hindukus-hegységben, főleg Pakisztánban bányásszák. A világ egyik legjobb, legtisztább minőségű sója.

A HUNZA® KRISTÁLYSÓ

Hunza kristálysó, az a só, mellyel az éveken át, tartó biofizikai vizsgálatokat és kutatásokat végezték.
A projekt vezetője Peter Ferreira, német biofizikus volt. A kutatások során megmérték és bizonyították mind a 84 elem jelenlétét a Hunza kristálysóban. A vizsgálatok azt bizonyították, hogy ugyan minden kristálysó kiegyenlítő erővel bír, de az elemek előfordulási mennyisége és aránya szerint, egyesek csak a túl, mások csak az alul működéseket befolyásolják pozitívan. Ezzel szemben a Hunza kristálysó mind az alul, mind a túlműködésekre kiegyenlítően hat.
A kristálysó elnevezés eredete:

Idézet Peter Ferreira feljegyzéseiből a kristálysó vizsgálatának vonatkozásában:

Az első, teljesség-szempontú vizsgálataink során a Berchtesgadeni sóbányából és a Karakorumi tárnából származó, magas fokú kristályszerkezettel rendelkező természetes kősókat neveztük "KRISTÁLYSÓNAK" fizikai és biofizikai szempontból egyedülálló és bizonyíthatóan teljességet mutató minőségi ismérveik alapján.”

Ezt a megnevezést egyértelmű definícióval kellene meghatározni.

Természetes „kristálysónak" csak azon természetes sókat szabadna tekintenünk, amelyek elemzésekkel bizonyíthatóan megfelelnek a természetes teljesség kémiai és fizikai kritériumainak, emellett pedig magas fokú, egyedi szerkezetet mutatnak fel. Ennek a kristályszerkezetnek mértani felépítéséből adódóan olyan frekvenciamintával kell rendelkeznie, amely egyedi rezonanciájával az emberi szervezetet pozitív módon befolyásolja, sűrítettsége révén pedig biztosítja az ionelemek jelenlétét. Mindemellett a "természetes kristálysó" élelem egyenlő élet-elem, tehát ÉLETKÖZVETÍTŐ: a szervezetnek mérhető energiát ad át információ formájában, amely információ a homeosztázist (a természetes szabályzóképességet) ösztönzi.

< < Peter Ferreira nyílt levele az olvasókhoz a 2002. évre > >

A Hunza kristálysó Észak-Pakisztánból a Karakorum hegységben a Hunza-völgyben lévő tárnákban bányásszák. Kizárólag kézzel van kifejtve, szortírozva, sóoldattal tisztítva, aprítva és napon szárítva.

A természetes egységében meghagyott Hunza® kristálysó laboratóriumi analízise kimutatja, hogy a nátrium és a klór elemeken kívül további 82 elemet tartalmaz, mely megegyezik az őstengerek összetételével.

Ez a kb. 250 millió éves kristálysó természetes előfordulási formájában minden kémiai és fizikai kritériumnak megfelel, ezenkívül pedig magas fokú egyedi kristályszerkezetéből adódóan olyan frekvenciamintával rendelkezik, amely egyedi rezonanciájával az emberi szervezetet pozitív módon befolyásolja.

sokristaly kepe

Masaru Emoto - A HUNZA® KRISTÁLYSÓ kristályfotója

A természetes kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében élelmiszer. Különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Támogatja a szervezet öngyógyító erejét a homeosztázist. Ezért a természetes kristálysó mindennemű betegségre pozitív hatással van.

< < < Vissza a tudástárhoz > > >

Legfrissebb Hírek / Tudástár

Természetes napvédelem - szintetikus nap…

A napsugárzás napjainkra szinte közellenség lett. Sokan literszámra kenik magukra a naptejeket, holott az elmúlt évekb...

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár

Megnyílt a Sóker ZöldTurmix Bár ZÖLDTURMIX a ZÖLD ÉLETERŐ! Green For Life! Zöldturmix a SóBárban Mi is a zöld turmi...

Miért fontos az egészség megőrzésében a …

Mindig jobb a bajt megelőzni, mint a megtörtént rossz után kapkodni, próbálkozni. Bár a megelőzés fontosságát már a nyug...

Kapcsolat

Nyitvatartás: 

Hétfő - Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-13 óráig

Nézze meg másik két weboldalunkat is!

Sóker - só webáruház

Sótégla - sóbarlang építés, sódekoráció

 

Sóbarlang a Facebookon